Πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα στην Αττική, Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ισχυροί!

Xasia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περιμένοντας να ξημερώσει για να σηκωθούν τα αεροσκάφη Γύρω στις 6 το πρωί της Τετάρτης, με το πρώτο φως της ημέρας, θα ξεκινήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα που θα κάνουν ρίψεις σε σημεία που δεν ήταν προσβάσιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις επίγειες δυνάμεις.

Ολη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις  δίνουν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα  αν και έφτασε στις παρυφές του βουνού.

Από τις 02:30 τα ξημερώματα η φωτιά κύκλωσε την περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, η οποία εκκενώθηκε όπως και οι διπλανοί οικισμοί. Αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στο σημείο. Η φωτιά στη Φυλή έκαιγε ανεξέλεγκτη και στον Ασπρόπυργο η κατάσταση ήταν εξίσου δύσκολη.

Η αγωνία όλων οι ριπές των ανέμων -είναι 6.30  το πρωί   αναμένεται να δυναμώσουν και πάλι. Ενώ ο καπνός έχει περάσει ακόμη και στο Κέντρο της Αθήνας.Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική σε ‘ολες τις γύρω περιοχές απο την Πάρνηθα.

Ήδη μετράμε 20 νεκρούς: 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, έναν βοσκό στον Πρόδρομο Βοιωτίας και έναν άνδρα –πιθανότατα μετανάστη- στη Λευκίμμη Έβρου.

Για πέμπτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη η κατάσταση ανεξέλεγκτη  με τα μηνύματα του 112 να είναι συνεχή ενώ το μέτωπο μετά τη 1 τα ξημερώματα κινείτο προς Ροδόπη.

Τέσσερα μέτωπα μαίνονταν στη Βοιωτία με τα μηνύματα του 112 επίσης να ηχούν συνεχώς ενώ και στη Φθιώτιδα σήμανε συναγερμός, ιδιαίτερα στο μέτωπο της Μακρακώμης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.