Πυρκαγιές -Η οργή του κόσμου – Και οι πρωτόγνωρες εξάρσεις του Φασισμού – Του Κρικόρ Τσακιτζιαν

κιρκ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Η ανεπάρκεια και η έλλειψη ικανότητας να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα ο κρατικός μηχανισμός τα σοβαρά γεγονότα που έχουν προκύψει τελευταία στη χώρα μας όπως με τις πυρκαγιές, φαίνεται πως άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και τις πύλες της κολάσεως.
Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος. Αφήνουν πολλά περιθώρια στους επιτήδειους να υλοποιήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους.
Μετά τον εντοπισμό των δεκάδων αλλοδαπών προσφύγων, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ενισχύθηκε η υπόνοια ότι οι ξένοι είναι εκείνοι που ευθύνονται για την εθνική καταστροφή που βιώνει η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και κανείς μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να το υποστηρίξει με βεβαιότητα.
Αντί να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, σε κάποιους ξύπνησε μέσα τους ο φασισμός. Ξαμολήθηκαν ορισμένοι, πάντα με τον απαιτούμενο, εξοπλισμό και επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό αλλοδαπών, που θύμιζε, την εποχή της δεκαετίας του 1870 στο Τενεσί των ΗΠΑ, που κυνηγούσαν τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, τους μαύρους για να τους εκτελέσουν.
Σε ανατριχιαστικό βίντεο που έκανε για λίγη ώρα το γύρο του διαδικτύου, άνδρας που μιλούσε Ελληνικά, με ανατολικής χώρας προφορά, επιδείκνυε στην κάμερα τη λεία του, από το ανθρώπινο σαφάρι που έκανε και είχε στοιβάξει σε μια αυτοκινούμενη φυλακή, που έσερνε το πολυτελές τζιπ του, ελληνικών πινακίδων, εικοσιπέντε αλλοδαπούς τους οποίους είχε συλλάβει. Όταν άνοιξε τη μεταλλική πόρτα της κλειστής κλούβας, εμφανίστηκαν τα πρόσωπα τρομαγμένων ανθρώπων που ήταν στοιβαγμένοι σαν σφαχτά στο μεταλλικό τρέιλερ. Κανείς δεν γνωρίζει υπό ποιά απειλή δέχτηκαν να μπουν στο κλουβί.
Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε αυτό το φασίστα, να συλλαμβάνει ανθρώπους, να τους φυλακίζει και να τους κρατά σε ομηρία. Αυτές είναι κακουργηματικές πράξεις και πρέπει να διωχθεί αυτεπάγγελτα. Δεν μπορεί ο καθένας μας να υποκαθιστά τις επίσημες αρχές του τόπου και να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα σε μια ζούγκλα με τάσεις ανθρωποφαγίας.
Τελεία και παύλα. Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τη δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο, όσες ευθύνες κι αν έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, για πράγματα που εξοργίζουν τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.