Το “κρατίδιο” και η λάσπη… – Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

Stefanos kasselakis dilwsi axtsioglou
Facebook
Twitter
LinkedIn
Το “κρατίδιο” και η λάσπη ———————————
259135 119872648097539 8203696 o 1024x866Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη
Στο πυρ το εξώτερον από προχτές ο κ Στέφανος Κασσελάκης απο μαινόμενους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους και παθιασμένες-γιατί άραγε; ιστοσελίδες.
“Ο Κασσελάκης αποκάλεσε “κρατίδιο” το βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Δεν ξέρει τι του γίνεται, θέλει να γίνει και αρχηγός!”, κραυγάζουν.
Είναι έτσι;.
Ο καθένας, μπορεί να δει με τα μάτια του το βίντεο από την συνέντευξη στο Αιγάλεω και να διαμορφώσει την δική του γνώμη για το τι είπε ο κ Κασσελάκης
Τι πραγματικά ελέχθη:
Ο κ Κασσελάκης έκανε αναφορά στην Κύπρο χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτο” το ότι ο κ Μητσοτάκης, στην συνάντησή του με τον κ Ερντογάν, δεν έθεσε το ζήτημα της Μεγαλονήσο
Σημειώνουμε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε πρόσφατα στον ΟΗΕ να αναγνωρισθεί διεθνώς η “ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”
Αλλά και η ανακοίνωση του Μαξίμου μετά την τελευταία συνάντηση των δύο πρωθυπουργών αναφέρει:
“Συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε στο θετικό κλίμα.
Με την Κύπρο απ έξω;
Αυτή είναι η ουσία.
Τι είπε επί λέξει ο κ Κασσελάκης;;
Αυτό: “Για την αναγνώριση του δεύτερου μισού,,,της,,,,του βόρειου,,,του κρατιδίου ,τελος πάντων, του δικού τους…της βόρειας… στην Κύπρο΄”
Πετάγεται απο δεξιά ένας δημοσιογράφος και του λέει: “Του ψευδοκράτους” “Ναι, του ψευδοκράτους ” λέει ο κ Κασσελάκης.
Και συνεχίζει με άλλα θέματα. Ε, ναι , ο κ Κασσελάκης, έψαχνε την λέξη, δεν του βγήκε αυθόρμητα το όνομα που όλες οι κυβερνήσεις, όλες οι αντιπολιτεύσεις και όλοι οι Ελληνες χρησιμοποιούμε για το ματωμένο τμήμα της Κύπρου, δηλαδή “Ψευδοκράτος ” ή “κατεχόμενα” Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας.
Ολες όμως οι ξένες εφημερίδες όταν αναφέρονται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου το αποκαλούν “Βόρεια Κύπρο” Ούτε “κατεχόμενα ” ούτε “ψευδοκράτος.” Γιατί όντως ο κ Ερντογάν έχει ιδρύσει κρατίδιο, έχει εγκαταστήσει κυβέρνηση και χρόνια τώρα επιδιώκει την αναγνώρισή του “κρατιδίου “του
Γιατί στρουθοκαμήλίζουμε; Πόσο δυναμικά έχουν αντιδράσει οι Κυβερνήσεις μας τόσες δεκαετίες;
Μας φταίει ο κ Κασσελάκης που όντως έψαχνε την λέξη και οποίος την επομένη ζήτησε συγγνώμη για τα ελληνικά του ενώ θα έπρεπε να πει :
“Εγώ από 14 ετών που διαβάζω ξένες εφημερίδες , Βόρεια Κύπρο το διαβάζω. Τι κάνετε εσείς για να αλλάξει αυτό ; Οντως δεν μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το “κατεχόμενα” και το ψευδοκράτος”
Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί καταιγίδα για το πολιτικό σύστημα ,αλλά πιο πολύ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγάλο ποσοστό του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής συσπείρωσε εναντίον του θεούς και δαίμονες.
Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο κ Κασσελάκης.
Αυτή την στιγμή , όμως, εκφράζει την θέληση ενός μέρους του λαού που κουράσθηκε από τα υπάρχοντα κόμματα.
Οταν Νεοδημοκράτες πάνε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν Κασσελάκη, κάποιοι θα πρέπει να ψάχνονται αντί να ωρύονται…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.