Από ένα «πείραμα» αθλητισμού μιας μικρής γειτονιάς του Χαλανδρίου, σε μια  ανερχόμενη κοιτίδα του Μπάσκετ.

Promitheas xalandriou 750x475
Facebook
Twitter
LinkedIn

(Αθλητισμός αλλιώς)

Think Different

Από ένα «πείραμα» αθλητισμού μιας μικρής γειτονιάς του Χαλανδρίου,

σε μια  ανερχόμενη κοιτίδα του Μπάσκετ.

Ξεκίνησε πριν 25 χρόνια περίπου ως «πείραμα» μιας μικρής  ομάδας γονέων με μεράκι, που ήθελαν να αθληθούν τα παιδιά  τους στη γειτονιά του Κάτω Χαλανδρίου. Ετσι γεννήθηκε ο «Προμηθέας Χαλανδρίου».

Ένα αθλητικό σωματείο που δημιουργήθηκε από τους γονείς της περιοχής   και  εξελίχθηκε, με το πέρασμα του χρόνου , σε ένα υπέρ – τοπικό Κέντρο για το αναπτυξιακό μπάσκετ.

 

Ο “Προμηθέας Χαλανδρίου” ως αθλητικό σωματείο  πάντα είχε βέβαια  ορισμένες «ιδιαιτερότητες» που τον έκαναν διαφορετικό, αλλά και ταυτόχρονα ικανό για το ακατόρθωτο.

Το 2012,  μια παρέα  «τρελών» Αθλητών και Προπονητών της ανδρικής ομάδας , εμπνευσμένοι από την φιλοσοφία “Think Different”, έφτασε να ανέβει σερί έως την Β’ Εθνική κατηγορία Μπάσκετ, ξεκινώντας από το Β’ τοπικό πρωτάθλημα!

Η «τρέλα» όμως για το μπάσκετ συνεχίστηκε και στις επόμενες γενιές!

Στην περίοδο της καραντίνας που δεν επιτρεπόταν η παρουσία των θεατών στα γήπεδα,  γονείς με τη βοήθεια του Σωματείου  είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σχεδόν επαγγελματικό σύστημα καμερών για ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων μέσω YouTube και μάλιστα με ζωντανό σπικάζ και live score για να μην χάνει κανείς τους αγώνες της ομάδας τους!

 

Αξιοσημείωτο είναι και το ψηφιακό περιεχόμενο που έχει δημιουργήσει  ο Συλλογος τα τελευταία 5 χρόνια “που σπάνια συναντάς σε ερασιτεχνικό σωματείο οπουδήποτε αθλήματος” όπως μας περιέγραψε ο Γεράσιμος Λιβιεράτος, υπεύθυνος ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.

 

«Υπάρχουν περισσότερες  από  20.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και 300 βίντεο αγώνων και εκδηλώσεων στο αρχείο του συλλόγου, που εν μέρει δημοσιεύουμε στα ψηφιακά μας κανάλια στο YouTube και Social Media.

Κοιτάμε πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε  τις ψηφιακές και multimedia υπηρεσίες μας με νέες τεχνολογίες, μιας και βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τα παιδιά και τους γονείς, αλλά και τους φιλάθλους  μας γενικότερα”.

 

“Φτάνοντας στο σήμερα, οι άνθρωποι της Διοίκησης του  Προμηθέα Χαλανδρίου, κρατούν  ακόμη ζωντανή την «τρέλα» τους για το άθλημα (ως αμιγώς Σωματείο Καλαθοσφαίρισης) και την διαφορετική φιλοσοφία τους”, όπως  εξηγεί η κ. Στέφη Παϊπέτη,  Πρόεδρος  του ΔΣ  : «Δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με τις συνοικίες  του Χαλανδρίου. Θα είμαστε πάντα το σωματείο αθλητών και αθλητριών  των γειτονιών του  Δήμου μας. Τα παιδιά αυτά  είναι το οξυγόνο και η ραχοκοκαλιά του συλλόγου μας σε ότι κάνουμε. Το ότι έχουμε  πλέον πολλούς νέους αθλητές και αθλήτριες  στην Ακαδημία  που έρχονται από γειτονικούς δήμους, αποτελεί τεράστια πρόκληση για βελτίωση αλλά και επιβράβευση» και συμπληρώνει  για την φιλοσοφία της Ακαδημίας  : «Αγωνίζομαι-Μαθαίνω-Διασκεδάζω – Βελτιώνομαι είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος της Ακαδημία μας , που στόχο έχει να αναπτύξει αθλητές  και αθλήτριες με  γνώμονα την Τεχνική βελτίωση στο παρκέ και την αγάπη  για το μπάσκετ»

 

 

Κάνοντας μια βόλτα στην όμορφη γειτονιά του Κάτω Χαλανδριου , στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Μάρκος Παπαδάκης» , όπου είναι η έδρα του Προμηθέα Χαλανδρίου , διαπιστώσαμε ένα περιποιημένο  αθλητικό κέντρο με  ένα πολύ – χώρο  άθλησης, ξεκούρασης και ψυχαγωγίας που ο Δήμος Χαλανδρίου έχει διαμορφώσει και αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια, ώστε  πραγματικά να χαίρονται όλοι οι επισκέπτες! Το πρόσφατα ανακαινισμένο με νέο δάπεδο ανοικτό γήπεδο και το Κλειστό γυμναστήριο με παρκέ, σύγχρονο φωτισμό LED , ηλεκτρονικό πίνακα και δωρεάν WIFI για όλους συμπληρώνουν την θετική εικόνα.

 

Μιλήσαμε με προπονητές και εφόρους της Ακαδημίας του Προμηθέα Χαλανδρίου, η οποία  διαθέτει τμήματα υποδομών για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-17 ετών, με σημαντικές διακρίσεις στα αγωνιστικά τμήματα, όπως η πρόσφατη ανάδειξη ως πρωταθλήτριας Β’ ΕΣΚΑ της ομάδας των Νεανίδων και η Άνοδος κατηγορίας στην Α2 ΕΣΚΑ της ομάδας των Εφήβων.

 

Έκτος από το καθαρά αθλητικό και αγωνιστικό σκέλος της Ακαδημίας, υπάρχουν και οι δράσεις ψυχαγωγίας και αλληλεγγύης του σωματείου:

 

  • Κάθε χρόνο λοιπόν διοργανώνουν Τουρνουά Ακαδημίας Μπάσκετ και γιορτές για τα παιδιά της Ακαδημίας, όπου μεταξύ άλλων δίνονται δώρα στους νικητές και βραβεύουν τους επιτυγχόντες  στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

  • Επιπλέον, με τη βοήθεια χορηγών και υποστηρικτών κυρίως τοπικών επιχειρήσεων  και καταστημάτων στο Δήμο Χαλανδρίου,  το σωματείο αναβαθμίζει τις υποδομές, προμηθεύεται αθλητικό εξοπλισμό και αθλητικά ρούχα για τα παιδιά.

 

  • Συνεισφέρει  και κινητοποιεί την κοινότητα του  και σε ανθρωπιστικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ, όπως η πρόσφατη βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.