ΙΡΑΝ: Διαμαρτύρεται για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στην Ναργκίς Μοχαμαντί

Nargis mohamadi 647x431
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Ιράν επέκρινε έντονα τη βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης της φυλακισμένης Ιρανής ακτιβίστριας  Ναργκίς Μοχαμαντί, χαρακτηρίζοντας την επιλογή αυτή “πολιτική και μεροληπτική”.

“Διαπιστώνουμε ότι η Επιτροπή Νόμπελ έδωσε το Βραβείο Ειρήνης σε ένα πρόσωπο που έχει καταδικαστεί για επανειλημμένες παραβιάσεις των νόμων και που έχει διαπράξει εγκληματικές πράξεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί, σε ανακοίνωση.”

Το ιρανικό καθεστώς  έχει συλλάβει την Ναργκίς Μοχαμαντί  13 φορές, την έχει καταδικάσει πέντε φορές και την έχει καταδικάσει συνολικά σε 31 χρόνια φυλάκισης και 154 μαστιγώσεις. Η Μοχαμαντί εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή.

Nobel eirinis r 0610 3 1536x1024 Nobel eirinis r 0610 3 1536x1024

Ο σύζυγος της Ναργκίς Μοχαμαντί, ο Ταγί Ταχμανί, μίλησε σήμερα στο Reuters και είπε ότι η βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης θα ενισχύσει περαιτέρω τον αγώνα της και το κίνημα του οποίου ηγείται.

«Αυτό το βραβείο Νόμπελ θα ενισχύσει τον αγώνα της Ναργκίς για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά κυρίως, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα βραβείο για το κίνημα ‘γυναίκα, ζωή, ελευθερία’», δήλωσε ο σύζυγός της Μοχαμαντί, ο Ταγί Ταχμανί, σε συνέντευξή του στο σπίτι του στο Παρίσι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.