Εκβιασμοί και αλαζονεία έφεραν την ήττα Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

111
Facebook
Twitter
LinkedIn
 Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη
259135 119872648097539 8203696 o 1024x866
Όταν ο κ Μητσοτάκης δηλώνει προεκλογικά ότι “θα συνεργασθεί καλύτερα με όσους περιφερειάρχες και δημάρχους  μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα”.
Όταν ο υπαρχηγός του κ Αδ. Γεωργιάδης απειλεί ότι αν εκλεγεί στο Χαλάνδρι ο κ Ρούσος και αν δεν εκλεγεί στην πολύπαθη Θεσσαλία ο κ Αγοραστός  δεν θα πέσουν τα ….φράγκα και από κοντά τον σιγοντάρουν οι κύριοι Αυγενάκης, Κυρανάκης και Μαρινάκης
‘Οταν όλα αυτά συμβαίνουν ως εκβιασμοί και απειλές προς τους ψηφοφόρους, μεταξύ  της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης , είναι φυσικό να χάνει τελικώς  η ΝΔ την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πέντε Περιφέρειες ανάμεσα τους και της Θεσσαλίας με είκοσι μονάδες διαφορά.
Ακόμα και η μοναδική νίκη στην περιφέρεια της Πελοποννήσου η οποία κερδήθηκε από τον   κ Πτωχό, οφείλεται προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό κ Αντ Σαμαρά 
ο οποίος δεν έλειψε ούτε στιγμή από το πλευρό του γαλάζιου υποψηφίου.
Η ήττα του κ Μπακογιάννη στην Αθήνα ,με διαφορά δ ώδεκα μονάδων, αντανακλά αυτή την προεκλογική πολιτική Μητσοτάκη.
Μπορεί ο μεγάλος περίπατος και το ράβε-ξήλωνε  και φύτευε-ξεφύτευε της Πανεπιστημίου να εξόργισε τους Αθηναίους, αλλά αυτό δεν θα ήταν ποτέ αρκετό και μόνο για την ήττα.
Ο κ Μπακογιάννης έκανε έργο στις γειτονιές, ανακατασκεύασε πάρκα, ηλεκτροφώτισε δρόμους, δημιούργησε ανάσες με τα πάρκα τσέπης, κράτησε την πόλη καθαρή.
Είναι προς τιμήν του ότι ανέλαβε ολόκληρη την ευθύνη της ήττας και δεν κατέφυγε στο επιχείρημα που ακούσαμε στα τηλεοπτικά πάνελ από τους Νεοδημοκράτες -του κ Αδ Γεωργιάδη συμπεριλαμβανομένου- ότι η ΝΔ έχασε επειδή ψήφισαν τον αντίπαλο η άκρα Αριστερά  και η  Χρυσή Αυγή!
Τα δυσμενή για την ΝΔ αποτελέσματα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλονται εν μέρει και στην αλαζονεία των στελεχών της οι οποίοι πανηγύρισαν για τα ευνοϊκά ΄αποτελέσματα του πρώτου γύρου.
Παρέβλεψαν ότι πολλές φορές και οι έσχατοι έσονται πρώτοι….

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.