Ξάφνου υπάρχει ελπίδα! Της Δέσποινας Μακρινού

B paidi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ξάφνου υπρχει ελπίδα!Thumbnail 15 225x300 1 (1)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Τα αποτέλεσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, άνοιξαν ένα μικρό παραθυράκι για να χωρέσει ένα απαλό χάδι ελπίδας.

 

Ένα χάδι ελπίδας στο σκοτάδι που οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις χωρίς έλεος μας στέρησαν.

Η οικογενειοκρατία, ο δυνατός κρίκος της συγγενικής αλληλουχίας έσπασε και επιτέλους οι Αθηναίοι απομάκρυναν τον ανεπάγγελτο γόνο.

Η αγανάκτηση και η μακρόχρονη ταλαιπωρία των κατοίκων του Κέντρου για έναν περίπατο “εκατομμυρίων” , έστειλε σαφή μηνύματα αποδοκιμασίας. Ένας περίπατος, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με επιχειρήσεις δοκιμασίας και πολλών πειραματισμών της φυσικής πανίδας,  απέβη άκαρπος και παράλογος.

Τα εκατομμύρια των χρημάτων που δαπανήθηκαν και εκταμιεύθηκαν για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες ενός υπερφίαλου γόνου, βασάνισαν και βασανίζουν ακόμη όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες.

Και να ήταν μόνο αυτό!

Οι κάτοικοι του Κέντρου αναγκάστηκαν την προηγούμενη τετραετία να υποστούν όλη την πολιτιστική υποκουλτούρα του τ. Δημάρχου, ο οποίος αφειδώς ξόδευε χρήματα για επιλογές γνωστών και φίλων του καλλιτεχνών. Λέγεμαι Σάκη Ρουβά.

 

Μιά τετραετία γεμάτη απο έργα βιτρίνας, αδιαφάνειας και αναποτελσματικότητας.

 

Το πείραμα “διεκόπη”, ευτυχώς,  με τα αποτελέσματα του β γύρου και η Αθήνα μετά απο μακρόχρονη ταλαιπωρία άρχισε να ανασαίνει! Μύρισε ελπίδα!

 

Έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, ότι το μέλλον ανήκει στην ενότητα και τις συμπράξεις.

Οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις δεν συμπάσχουν με την σκληρή πραγματικότητα και την δυσβάστακτη καθημερινότητα.

Ξάφνου υπάρχει ελπίδα ! Αθήνα, Θεσσαλία, κάποιοι ακόμη δήμοι !

Οι εποχές που επέτρεπαν χαλαρότητα έχουν περάσει και ο χρόνος έχει πάψει να είναι πανδαμάτωρ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.