Νέο Ηράκλειο: Σοβαρός τραυματισμός 16χρονης σε αντιφασιστική συναυλία

292bf5d6c28c44348a77833d8f31d031
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η νεαρή κοπέλα  νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του τραυματισμού της. Η 16χρονη βέθηκε βαριά χτυπημενη στο έδαφος με αιμάτωμα στο κεφάλι.

Αντιφασίστες που πραγματοποιούσαν περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου  αναφέρουν   για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, καθώς μιλούν για επίθεση από πλευράς ΟΠΚΕ προς εκείνους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν :«Δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστριών σε δύο μέρη» αναφέρουν.

«Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας» προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους.

Αντίθετα, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει  ότι δεν έχει καμιά ευθύνη

για τον τραυματισμό της 16χρονης, δίνοντας άλλη αναφορά για τη συμπλοκή με τους αντιφασίστες.

«Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους», αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Κάτοικοι σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους αναφέρουν

ότι άτομα του ακροδεξιού χώρου πέρασαν από τη συναυλία και έριξαν τρικάκια με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

«Περνούσε  μπροστά από την πλατεία μοτοπορεία. Φώναζαν συνθήματα, πετούσαν τρικάκια και μετά ανέβηκαν προς το παλιό Ηράκλειο. Εκεί ενημερώθηκαν όλοι και μαζεύτηκε κόσμος για να περιφρουρήσουν τη συναυλία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.