Η Δημοκρατία είναι κενή περιεχομένου χωρίς την ελευθερία της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου

δολοφονίες δημοσιογράφων
Facebook
Twitter
LinkedIn

    Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων. Η επιλογή της ημερομηνίας   είναι χρόνος και ημέρα   της δολοφονία των Γάλλων δημοσιογράφων Κλοντ Βερλόν και Γκισλέν Ντιπόν στο Μάλι, στις 2 Νοεμβρίου 2013.
Η Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με το Ψήφισμα A/RES/68/163 της 18ης Δεκεμβρίου 2013.

Η απόφαση προτρέπει τα κράτη – μέλη του διεθνούς οργανισμού να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση «της σημερινής κουλτούρας ατιμωρησίας» στα εγκλήματα με θύματα δημοσιογράφους.

Η  UNESCO έχει καταδικάσει τις δολοφονίες 1.200 δημοσιογράφων και επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης. Όμως εννέα στα δέκα από τα εγκλήματα αυτά δεν έφθασαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης.

 «H Unesco καθιστά υπόλογους των πράξεών τους όλους αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τους δημοσιογράφους, όλους αυτούς που σκοτώνουν δημοσιογράφους και όλους αυτούς που δεν κάνουν τίποτα για να τεθεί τέλος σε αυτή τη βία. Ο θάνατος ενός δημοσιογράφου δεν θα πρέπει ποτέ να σφραγίζει το τέλος της αναζήτησης της αλήθειας»

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.