Η χαμένη αθωότητα των ανηλίκων ! Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Via anilikonn
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η χαμένη αθωότητα των ανηλίκων. Εκβιάζουν, δέρνουν και απειλούν νεαρούς μαθητές  συνήθως  συνομήλικους τους  Τελευταία απο τις γροθιές  επιδίδονται και σε επιθέσεις  με μαχαίρια και λοστούς μιμούμενοι τους μεγαλύτερους 19 20 ετών οι οποίοι σύμφωνα με τα αστυνομικά δελτία είναι και οι καθοδηγητές τους.

Οι παραβάτες πολλές φορές φεύγουν από τις περιοχές που μένουν και πηγαίνουν σε αυτές που θεωρούν ότι θα αρπάξουν αρκετά χρήματα και κινητά τηλέφωνα.  Στενάζουν  νότια και βόρεια  προάστια   γιατί εκεί υπάρχουν αρκετοί γόνοι πλούσιων οικογενειών, και οι δράστες έχουν λεία κινητά, τάμπλετ, αλλά και χρήματα.

Το… εύκολο χρήμα, οι νέες συσκευές κινητών τηλεφώνων ή ένα αστραφτερό ρολόι είναι η λεία

Paidi kakopoiisi

Αλλά και το Κέντρο της Αθήνας αναστενάζει απο τη βία ανηλίκων  Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών προχώρησαν στην εξάρθρωση της συμμορίας ανηλίκων που φέρει το όνομα «Strassenbande».

Το χαρακτηριστικό της συμμορίας που είχε γίνει φόβος και τρόμος στις περιοχές του Ζωγράφου, του Βύρωνα και της Καισαριανής ήταν η αγριότητα με την οποία εξαπέλυαν τις επιθέσεις τους.

Πως αντιμετωπίζεται η βία των ανηλίκων απο την Πολιτεία;

Περαιτέρω, οι ανήλικοι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, α) αυτούς από 12 έως 15 ετών και β) αυτούς από 15 έως 18 ετών.

Στην πρώτη κατηγορία (12-15) επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα ενώ στη δεύτερη (15-18) μπορεί να επιβληθεί εκτός από αναμορφωτικά/θεραπευτικά μέτρα και ο εγκλεισμός σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Τα αναμορφωτικά μέτρα, ανάλογα τη βαρύτητα του αδικήματος και το βαθμό ανάπτυξης του ανηλίκου, μπορεί να είναι από μια απλή επίπληξη έως και η αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς. Τα θεραπευτικά μέτρα μπορεί να είναι επίσης η υποχρεωτική παρακολούθηση συμβουλευτικού θεραπευτικού προγράμματος έως και η ανάθεση της επιμέλειας σε ανάδοχη οικογένεια ή επιμελητή ανηλίκων. Ο περιορισμός σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων μπορεί να επιβληθεί σε περίπτωση που ο ανήλικος τελέσει κακούργημα.

Ο ανήλικος ύποπτος ή κατηγορούμενος απολαμβάνει αυξημένη προστασία από το νόμο με διευρυμένα δικαιώματα καθ’ όλη την ποινική διαδικασία. Έχει δικαίωμα συνδρομής σε όλα τα στάδια της ποινικής δίωξης τόσο από δικηγόρο όσο και από τον ασκούντα την επιμέλεια του. Η επικοινωνία του ανηλίκου και του δικηγόρου του είναι απόρρητη και πραγματοποιείται με συναντήσεις, αλληλογραφία, τηλεφωνικές συνομιλίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οποιονδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο.

Οικογένεια Εκπαίδευση Τηλεόραση Διαδύκτιο η πυξίδα των παραβατών.Παραβάτες πρώτοι και καλύτεροι εμείς οι ενήλικοι ! Που τα αφήνουμε όλα στην τύχη τους. Οσο για το Κράτος; Μας αφήνει στα χέρια της ”θυγατέρας” της  της Τηλεόρασης που δοξάζει το Θεό που δεν είχαμε θύματα στους συρμούς όταν οι γνωστοί άγνωστοι ρίχνουν  εύφλεκτο υλικό    για να κάψουν τους επιβάτες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.