Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας»,

U s president biden visits israel amid the ongoing conflict between israel and hamas
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a meeting with U.S. President Joe Biden (not pictured), as Biden visits Israel amid the ongoing conflict between Israel and Hamas, in Tel Aviv, Israel, October 18, 2023. REUTERS/Evelyn Hockstein
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», είναι η λακωνική απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ,Μπένζταμιν Νετανιάχου, σχετικά με τις αναφορές που έγιναν   στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ στις διαπραγματεύσεις για τους απαχθέντες από τη Χαμάς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε – επικαλούμενο πηγές της Χαμάς – ότι το Κατάρ μεσολαβεί για την απελευθέρωση 12 ομήρων, οι μισοί εκ των οποίων έχουν και αμερικανικό διαβατήριο, γι’ αυτό στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονταν και οι ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Κατάρ για την πιθανή απελευθέρωση ομήρων θα έχει αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Όμως, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέρριψε αυτά τα δημοσιεύματα, δηλώνοντας λακωνικά μέσω X (πρώην Twitter) ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.