“Νέα Αριστερά” το όνομα της ΚΟ ομάδας των “11” – Επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης

Screenshot 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το όνομα του νέου φορέα θα είναι τελικά «Νέα Αριστερά».

της Δέσποινας Μακρινού

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αριστεράς που ανακοινώνουν στο «Σεράφειο» επί της οδού Πειραιώς, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία.

Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Thumbnail (3)

Επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί η Πέτη Πέρκα.

Ανάμεσά τους είναι η Γιώργος Βαρεμένος, ο Νίκος Βούτσης, Πουλάκης ο Κώστας Πουλάκης, Γιώργος Ξανθάκης, Αριστείδης Μπαλτάς..

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Την πρώτη παρέμβαση έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή». «Το πρώτο βήμα είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ανακοινώνουμε», σημείωσε η πρώην υπουργός Εργασίας.

«Σήμερα ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Γιατί αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την επικράτηση της ΝΔ» πρόσθεσε. «Μας ρωτανε που βλεπετε τον εαυτό σας σε αυτό τον χάρτη. Και απαντάμε πουθενά» δήλωσε, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να συμβιμβαστούν με αυτόν τον πολιτικό χάρτη. «Δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει» τόνισε. «Καλή μας αρχή» είπε.

«Έχουμε επίγνωση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι: «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε στην τοποθέτησή του: «Όλο αυτό που μας συμβαίνει τις τελευταίες μέρες μας έχει συγκινήσει. Μας γεμίζει χαρά, αλλά και με μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Κανένα ταξίδι δεν ξεκινά από το μηδέν. Γνωριζόμαστε. Η νέα ΚΟ απαρτίζεται από άνδρες και γυναίκες που έχει ο καθένας τη διαδρομή του. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες, στη διακυβέρνηση της χώρας. Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια. Θα είμαστε περήφανοι για ένα  νέο μοντέλο ανάπτυξης και θα είμαστε περήφανοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το εγχείρημα που ξεκινάμε δεν αφορά την επιστροφή στο παρελθόν. Θέλουμε κάτι νέο. Μία Αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη, που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Πιστεύουμε σε μία κοινωνία ισότητας. Γιατί μας εμπνέει το όραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.

Η αριστερά βιώνει στρατηγική κρίση. Χρειαζόμαστε φιλόδοξο σχέδιο που θα απαντά στα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας. Αυτή είναι η συζήτηση που λείπει. Αυτό συμβαίνει και στην Ευρώπη. Αυτό αποτυπώθηκε με εμφατικότητα από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Με μία ηγεσία που εκφράζει συντηρητικές και αντιφατικές θέσεις.

Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη θέτει τους όρους στη σημερινή συζήτηση και αυτό έχει επιπτώσεις. Η πολιτική της ΝΔ υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας. Η Δεξιά επενδύει στην εξουσία του παλιού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.