Κύπρος: Εθνικιστικό παραλήρημα στα Κατεχόμενα – Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο τζαμί – «Οι ήχοι του υψώνονται σε κάθε γωνιά της Κύπρου»

283091325 10221943246513515 8540589997712318543 n
Φωτογραφία: Λαμπριάνα Κυριακού
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Τζαμί χτίστηκε λίγα χιλιόμετρα από την καρδιά της Λευκωσίας, δίπλα από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο των Κατεχομένων, μέσα  σε μια έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

της Λαμπριάνας Κυριακού

Μόνο λίγα χιλιόμετρα από τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις του κατεχόμενου χωριού Δικώμου, χτίστηκε το μεγαλύτερο τζαμί, με την κυβέρνηση του ψευδοκράτους να καυχιέται ότι είναι ένας χώρος λατρείας που θα μείνει στην ιστορία, ως ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία λατρείας που έφεραν οι Τούρκοι στην Κύπρο.

Το τζαμί εγκαινιάστηκε χθες με πανηγυρισμούς και προκλητικές δηλώσεις από τους υπουργούς του ψευδοκράτους αλλά και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου  Near East University, ο οποίος είπε ότι η «μόνη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι η λύση δύο κρατών.» 

Ρητορικές μίσους: Οι ήχοι του θα ακουστούν σε όλο το νησί

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας  Cevdet Yılmaz προέβη σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα, λέγοντας ότι από σήμερα, οι ήχοι του Αντάν άρχισαν να υψώνονται σε κάθε γωνιά του νησιού. «Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προσευχές δεν θα σιωπήσουν και αυτές οι σημαίες δεν θα κατέβουν μέχρι την ημέρα της κρίσης.»

«Οι τάφοι των συντρόφων και οι ισλαμικές δομές, ειδικά η Χάλα Σουλτάν, η θεία του Προφήτη, μας δείχνουν αυτή τη βαθιά ριζωμένη ιστορία και στις δύο πλευρές του νησιού», είπε.

Το τζαμί με τους 62 θόλους και τους έξι μιναρέδες

Το Τζαμί χτίστηκε λίγα χιλιόμετρα από την καρδιά της Λευκωσίας, δίπλα από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο των Κατεχομένων, μέσα  σε μια έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για ένα τζαμί με 62 θόλους και έξι μιναρέδες που χωράει 10.000 κόσμο. Πήρε το όνομά του από τον επιχειρηματία Suat Günsel και ιδιοκτήτη του Πανεπιστημίου Near East University που είναι χτισμένο πάνω από 15 χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή Newpost

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.