Κένυα: Σεξουαλική κακοποίηση για λίγα λίτρα νερό – Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail (4)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι ανατριχιαστικό και όμως αληθινό: Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια στην Κένυα εξαναγκάζονται να κάνουν σεξ για λίγα λίτρα νερό.

Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η κακοποίηση είναι νόμιμη, καθώς δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει αυτή την ανήκεστη συνθήκη.

Ακτιβιστές που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα, εκτιμούν ότι λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής της επωνείδιστης αυτής πράξης , οι κυβερνώντες βρίσκονται σε πίεση και εξετάζουν την περίπτωση να ενοχοποιήσουν και να τιμωρήσουν ποινικά τους παραβατικούς και διεφθαρμένους προμηθευτές νερού.

Το νερό, ως κοινωνικό αγαθό, προβάλει σε όλους εμάς αδιανόητο να μην διατίθεται ελεύθερα και άφθονα. Ωστόσο στις φτωχογειτονιές της Κένυα το νερό είναι ακριβό αγαθό και η απόκτησή του απαιτεί ζωτικές και επώδυνες θυσίες.

Πολλές γυναίκες και κυρίως μικρά κορίτσια περπατούν χιλιόμετρα, ως που να φτάσουν στους προμηθευτές, οι οποίοι και ευθύνονται για την σεξουαλική τους κακοποίηση με αντάλλαγμα λίγα λίτρα νερού.

Δυστυχώς, αυτή η κατάρα δεν καταγράφεται μόνο στην Κένυα.

Έχει σημειωθεί και σε άλλες χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, το Μεξικό και η Κολομβία.

Οι επιπτώσεις για όσες γυναίκες επιβιώσουν είναι ακόμη χειρότερες με την επιστροφή τους στην κοινότητα. Ατιμασμένες και παρείσακτες παραμένουν για τον υπόλοιπο βίο τους.

Η μόνη λύση για να σταματήσει το κακό, είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη μέσω της πληροφόρησης και να παρέμβουν δυναμικά τα ανθρωπιστικά κινήματα.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πιεστούν οι κυβερνήσεις να παρέμβουν και να σταματήσουν την βιωματική αυτή τραγωδία των γυναικών, που δυστυχώς γεννήθηκαν στις χώρες τους.  

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.