ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας 

Thumbnail (3)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για πρώτη φορά Αθήνα και Σαντιάγκο ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον τίτλο A tale of two cities, για να παρουσιάσουν ένα κοινό κινηματογραφικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει προβολές ταινιών από την Ελλάδα στη Χιλή και από τη Χιλή στην Ελλάδα.

H προβολή γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS και του Centro De Cine Y Creación (CCC) από το Σαντιάγκο

Η εναρκτήρια δράση στο Σαντιάγκο περιλαμβάνει την προβολή της ελληνικής ταινίας Attenberg, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσαγγάρη, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 21:00, στο Booze Cooperativa, η προβολή της ταινίας De jueves a domingo (Thursday till Sunday), σε σκηνοθεσία Dominga Sotomayor Castillo, μια παραγωγή από Χιλή και Ολλανδία.

Το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Μαρτίου 2024, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη, το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο ΚΙΝΟ ATHENS θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δράσεις, ενώ φέτος εγκαινιάζει το KINO Junior με προβολές για σχολεία και οικογένειες και παιδικό διαγωνιστικό τμήμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, όροι και προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.