Εκλογές ΕΣΗΕΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ! Γράφει ο Παύλος Αλέπης

Unnamed 3 696x475 1
Facebook
Twitter
LinkedIn
    Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι δημοσιογράφοι μέλη του ιστορικού σωματείου ΕΣΗΕΑ ψηφίζουμε .
Pavlos1Γράφει ο Παύλος Αλέπης
Φυσικά όπως συμβαίνει τα μεταπολιτευτικά χρόνια, χωρίς συνείδηση της απώλειας αυτού του χαρακτήρα , που συνδύαζε το επάγγελμα με το πνευματικό σωματείο που γνωρίσαμε στο παρελθόν.
Την διαφοροποίηση την αποδώσαμε βιαστικά και βολικά στις νέες τεχνολογίες και στην Εποχή…
Ψηφίζουμε τους φιλους μας, τους συναδέλφους που ακολουθουν την πολιτικη μας προτίμηση , τους προβεβλημένους γνωστους και γνώριμους και αδιαφορούμε -αφου ουτε που ψαχνουμε για τους συνδικαλιστικά ικανους ετσι χωρις προγραμμα-
Δηλαδη ακριβως ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ οπως κριτικάρουμε τους πολιτικους μας εκ των υστερων και μετα την απομάκρυνση απ την καλπη.
Τα ψηφοδέλτια των παραταξεων μας , μοιάζουν πολυσυλλεκτικά ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ,πλην ομως το παράδοξο κυριαρχεί- ωστε ενω ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ -ενα ενιαιο ψηφοδελτιο οπου θα επιλέγονταν οι ικανοί, να μην γινεται κατορθωτο.
Τι ειχες Γιαννη; Τι ειχα πάντα.
Συνεννόηση που να εισαι;;;
Και οταν σε μερικως αυτη επιτευχθεί ανάτειλε η γκρινια για την….αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει καιρο τωρα τον κλαδο.
Εναν κλάδο εργαζόμενων , πυλώνα της Δημοκρατιας με ρολο συγκεκριμένο , θεσμοθετημένο και κανόνες που θα επρεπε να τηρούνται απαρεγκλίτως. Ποιος μιλάει γιαυτο;; Ποιος βαζει τον δάκτυλο επι τον τύπον των ηλων ;;
Δηλαδη αποτέλεσμα σύνηθες , ,το απλοικό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ να ακούγεται ως συνθηματακι ονειροπόλων.
Κι αυτο γιατι ενω η δεοντολογία μπροστα στα ματια μας καταπατιέται , ενω οι ποινες και οι διαγραφες δεν δείχνουν να αρκούν, οι ανοχές εμφανέστατα, δινουν και παίρνουν.
Οι παλιότεροι θυμούνται τις εποχες του ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, οπου μπορούσαν να επιβάλλουν καποια συνδικαλιστικά προνομια οι ψηφισμένοι ηγετες του κλαδου.
Ομως οι κανόνες της Δημοκρατίας και της κοινωνικης αναμέτρησης μπορει να μην αλλάξαν χοντρικά, , αλλα γνωρίζουμε ολοι καλα, πως διαβρώθηκαν .
Το ξερουν και οι…νοσταλγοί το πληροφορήθηκαν και οι νεωτεροι…(Και το χτυπουν διακριτικά η αδιάκριτα δεν εχει σημασια)
Η απόδοση ευθυνών και η καταγραφή προσώπων και ιστοριας δεν επιχειρήθηκε
Και ακριβως όπως στην Πολιτική που υποχώρησε ατακτως εναντι της Οικονομικής εξουσιας, ετσι και και η Δημοσιογραφια, δια της…… παραχώρησης ρολου και αοράτων ανταλλαγμάτων υποχώρησε για να το καταγράψουμε εδω ,ευγενικα…
Το πως φθάσαμε απο το ενα ακρο στο αλλο, στο να μπορουν αντι να μας ακούν για τα επαγγελματικά μας δικαια εως στο σημειο να μας απαξιώνουν εντελως, οι πολιτικοι μας ποτε δεν αναλυθηκε..!!!
Η θεση των ΜΜΕ μας στις Ευρωπαϊκές μετρήσεις τα λεει ολα.
Αλλά τι επικοινωνηθηκε, τι αναθεωρήθηκε, τι αποφασίσθηκε;;;
Και εννοώ να ομολογηθούν λαθη παραλείψεις δημόσια, πριν τις καλπες και ενώπιον των πολιτων που δεν μας εμπιστεύονται., Οπως μας εμπιστευόντουσαν στο παρελθον , οταν τουλάχιστον δείχναμε να ενδιαφερόμαστε για τα δικα τους συμφέροντα.
Οταν δηλαδή ελέγχαμε τις εξουσιες υπηρετώντας το τον θεσμικο μας ρολο.
Την πορεία ολων των θεσμών της Πολιτειας ΜΑΣ , εύκολα την κριτικάρουμε . Οι γενικεύσεις εγιναν συνήθεια Με αφανταστη ευκολία και καταγγελτικη διάθεση κρίνουμε ολους τους λειτουργούς των, ιδιως των ευρισκομένων στην κορυφη. Ομως οι κλαδοι κατ εξοχην οι επαγγελματικοί εχουν το χαρακτηριστικο να διαφέρει η κορυφή απ την βαση.
Μολις προχθές αυτο ηταν το επιχείρημα μας εναντι των αυστηρών-πλην αληθινών- δηλωσεων του Γιωργου Νταλαρα στους μαρκουτσοφορους νεαρους συναδέλφους . Το συμπερασμα απέδειξε -τουλάχιστον σε οσους εσπευσαν να τους υπερασπισθούν αυτους τους νεους- πως οι ηγεσιες των γραφειων – εκ των πραγμάτων – εχουν τις ευθυνες !!
Και ειναι εκεινες που προτάσσουν το ψωμι απο την αξιοπρέπεια
..
Οταν γράφετε κατι, να σκέφτεστε πως θα το διαβασουν αναγνωστες πολύ πιο μορφωμένοι απο σας ελεγε συμβουλευτικά , παλιότερα στους νεους, δάσκαλος του επαγγελματος….
Στις μερες μας ομως βλέπετε , εχουν εξαφανισθει οι ελεγχοι, οι ευθύνες, οι κρισεις σε κραυγαλέες συμπεριφορές και εχει παρακαμφθεί η τιμωρία σε οσους με θράσος και αγενεια καταπατάει την ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ .
Την δολια ρακένδυτη πια, ματωμένη δεοντολογια του Επαγγέλματος που αξίωνε και οδηγούσε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ηγήτορες, Αυτη που ανεπαισθήτως σταδιακά απαξιωθηκε . Ενω συντάχθηκε με σοφια και αγωνίες και οράματα .
Υπάρχουνε ανθρωποι που σέβονται την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ , άνθρωποι που δεν θα πουν ποτε το ηττηθήκαμε.
Ευτυχώς υπάρχουν ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ .
Και μπορούμε να τους βρουμε ΑΝ ΤΟΥΣ ΨΑΞΟΥΜΕ στα ψηφοδέλτια .
Επιλεξτε τους να δώσουν την μαχη .
Όλες οι αντιδράσεις:

Σωτήρης Βρέντας, Αθηνα Ραπιτου και 9 ακόμη

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.