Το ακούσαμε κι αυτό :«Ο πιο οξυδερκής ηγέτης στον κόσμο ο Ερντογάν» Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Th (6)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις…

«Ο πιο οξυδερκής ηγέτης στον κόσμο ο Ερντογάν»: Αγοράζει την πόλη του Μ. Αλεξάνδρου και περικυκλώνει..

Είναι η αλήθεια οτι αυτός ο  τίτλος σ΄ ένα κείμενο του  in.gr  με ερέθισε ,με εκνεύρισε θα πω καλύτερα.. Και για να εξηγούμε δεν είναι συμπέρασμα του site  αλλά κείμενα μεταφρασμένα -Ακόμη χειρότερα-

«Ο Ερντογάν περικυκλώνει» λέει ο πρώην επιτελάρχης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, Λώρενς Γουίλκερσον τολμώντας να τονίσει πως «ο Ερντογάν είναι ο μόνος πραγματικά οξυδερκής πολιτικός που βλέπω στον κόσμο».

Γιατί όμως;

«Δείτε τι κάνει. Μόλις έκλεισε μια συμφωνία με τον Σίσι και την Αίγυπτο. Έχει λίγο ή πολύ αγοράσει το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο. Κοιτάξτε που είναι η Αλεξάνδρεια. Απέχει μόλις 400 χλμ από τη Ράφα» λέει ο Γουίλκερσον. Σημειώνεται ότι εδώ και πολλά χρόνια Αίγυπτος και Τουρκία ήταν στα μαχαίρια, αλλά τώρα οι πάγοι λιώσαν.

Πράγματι, η Τουρκία φαίνεται να έχει βάλει για τα καλά στο μάτι την Αλεξάνδρεια.

Τους δικούς μας πολιτικούς όμως τους απασχολούσε ποιος συνταξίδευε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και εμείς το πόπολο να συζητάμε όχι για τη σημασία αυτού του ταξιδιού και το τι έκανε ο Μητσοτάκης σ΄ αυτή την συνάντηση αλλά αν είχε και συγγενικό πρόσωπο μαζί του.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Τουράν Κισλακτσί, η μίσθωση ή η πώληση της Αλεξάνδρειας στην Τουρκία όχι μόνο θα ενισχύσει τις ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει οικονομικά οφέλη σε πολλούς τομείς και για τα δύο μέρη.

«Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στο να γίνει η πύλη της Τουρκίας προς την Αφρική, μέσω της δημιουργίας ενός νέου εμπορικού και υλικοτεχνικού κέντρου μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό θα δημιουργούσε νέες εμπορικές και οικονομικές ευκαιρίες που δεν περιορίζονται μόνο στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες της Αφρικής».

Δε μ΄ αφήνει ο διάολος και η σκέψη μου κάνει ΄΄τραμπάλα” Πίσω  εμπρός στην ιστορία , βάζοντας στην μπάντα τα 400 χρόνια σκλαβιάς αλλά στις πιο πρόσφατες γραμμές της που ξεκινάει  από τις διηγήσεις   του Πλαστήρα στην Πηνελόπη Δέλτα για τον Βενιζέλο που έστειλε στρατεύματα στην Οδησσό  Οχι για την στήριξη του ελληνικού πληθυσμού (  Ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας, η εκκλησία των Φιλικών) αλλά για να πολεμήσουν τους ερυθρούς  τον Λένιν και τον Τρότσκι  κάνοντας τους καλούς και τους υπάκουους  στους συμμάχους μας  ελπίζοντας για την Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη ..Ο οξυδερκής Αττατουρκ αποδέχεται τη νέα πραγματικότητα της Ρωσίας και οι Ελληνες τρέχουν να ξεφύγουν…Και απο τους συμμάχους πάει η Κωνσταντινούπολη ,πάει κι η Σμύρνη

Τότε φαίνεται οτι ο Πλαστήρας έκαμε τάμα να καταστρέψει του κομμουνιστές και 33 χρόνια αργότερα υπέγραψε την εκτέλεση του Μπελογιάννη. Ε Ναι! Θα φύγω απο τον Πλαστήρα και θα πάω   στο  ημερολόγιο του Σεφέρη που χαρακτήριζε ως διπλωμάτης  την ποιότητα των πολιτικών της εποχής χρόνια αργότερα με την κατάρρευση των οπαδών του ΄36

Ωιμέ καημένη Ελλάδα. Ο Σεφέρης ως διπλωμάτης κρατάει ημερολόγιο καί γράφει…” Ενα κολοσιαίο βάρος με πλακώνει όσες φορές πέσω σ΄ αυτή την ατμόσφαιρα του Υπουργείου Εξωτερικών.. Μικρά μυαλά, μικρές λεπτομέρειες, και φόβος, φόβος Θεέ μου ΄΄όλους τους συνέχει …Αλλά με τις ιδιοσυγκρασίες  τους τις ψοφοδεείς  ,πως μπορούν να διευθύνουν έναν λαό που πολεμά;;”

Πρέπει να παραδεχθώ και όχι για να παρηγορηθώ ή να παρηγορήσω ότι σήμερα εν έτη 2924 έχουμε σημαντικούς διπλωμάτες ,σημαντικούς πολιτικούς -που είναι σε διαφορετικές παρατάξεις και το κυριότερο έχουμε τους απόδημους Ελληνες που είναι μεγάλη δύναμη ,που είναι η δύναμή μας.

Ας σταματήσει η φαγωμάρα η μικροπολιτική και η ματαιοδοξία και όλοι μαζί  ,για την Ελλάδα…Λέμε τώρα…

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.