Οι Σέρβοι αποθέωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης! ”STOP στην ένταση στα Δυτ. Βαλκάνια”!

5d01ca302500004e12e12c4f
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Ο Τσίπρας καταψήφισε την εισδοχή του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ζητά τον σχηματισμό της Ένωσης Σερβικών Δήμων»

Ο  Αλέξης Τσίπρας  ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πολιτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης , υπογράμμισε  ότι η ένταση έχει αυξηθεί πολύ στην περιοχή με αμοιβαία ευθύνη των πλευρών και απαιτούνται περισσότερες εκ των προτέρων εγγυήσεις για να συνεισφέρει πραγματικά στην ειρήνη στα Βαλκάνια, η ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Προσέθεσε δε ότι απαιτείται επιπλέον συζήτηση με τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο, για το καθεστώς υπό το οποίο θα ενταχθεί στον οργανισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του είχε καλωσορίσει την Έκθεση, την προοπτική ένταξης του Κοσόβου και το γεγονός ότι χάρη και στις προσπάθειές της κυρίας Μπακογιάννη, το Κόσοβο αναγνώρισε τη νόμιμη ιδιοκτησία του Μοναστηρίου Decani στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.       Στο πλαίσιο αυτό, εκλέχτηκε   Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια με τη συντριπτική πλειοψηφία του περίπου 80% των ψηφισάντων έναντι του Ούγγρου, Zsolt Nemeth, ο οποίος ανήκει στους ευρωπαίους συντηρητικούς και είναι κοντά στον Όρμπαν.

Την υποψηφιότητά του Αλέξη Τσίπρα στήριξαν οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά, οι Φιλελεύθεροι ALDE (Μακρον), καθώς και και μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η Επιτροπή για τα Δυτικά Βαλκάνια του ΣτΕ συγκροτήθηκε προκειμένου να αναδείξει τη μεγάλη σημασία που δίνει το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ)στην εύθραυστη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που, όχι αδίκως, έχει χαρακτηριστεί ως πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Πληροφορίες από ξένα πρακτορεία και In.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.