Αρης Σπηλιωτόπουλος: ‘Ενας Πολιτικός πάντα μπροστά από την εποχή του!

Screenshot 23
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τα τελευταία 10 χρόνια, που είχε απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο, εργάστηκε και εργάζεται ακόμη ως στρατηγικός αναλυτής.

 Της Δήμητρας Γκουντούνα και Δέσποινας Μακρινού

Τρίτη μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συναντήσαμε τον πρώην Υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο, για μία φιλική συζήτηση με φόντο τη νέα του συνεργασία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Η παρουσία του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, μετά από απουσία αρκετών χρόνων από την πολιτική ζωή, καθώς και η νέα του θέση ως στρατηγικός αναλυτής ενός άλλου κόμματος, δεν αποτέλεσε για μας μόνο ξάφνιασμα, αλλά και επαγγελματική περιέργεια για το πως προέκυψε αυτή η επαγγελματική σχέση.

Όταν είδα ότι αυτός ο νέος άνθρωπος κατάφερε και έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο νέο κόσμο αρχικώς εξεπλάγην και θεώρησα ότι μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έτσι προέκυψε η συνεργασία μας.”

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τα τελευταία 10 χρόνια, που είχε απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο, εργάστηκε και εργάζεται ακόμη ως στρατηγικός αναλυτής.

“Ως στρατηγική ανάλυση καταστάσεων, εφαρμόζουμε με τους συνεργάτες μου μιά ψυχομετρική μέθοδο αποτύπωσης ψηφοφόρων ή καταναλωτικών συμπεριφορών. Αυτή είναι η εργασία με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια”.

Με αυτή την ιδιότητα προέκυψε η συνεργασία με τον κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεν έχω θεσμική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του όργανα. Συνεργάζομαι προσωπικά με τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί βρίσκω ευήκοα αυτιά. Ο Στέφανος ακούει και η συνεργασία μας είναι πολύ καλή”.

Πως ωστόσο προέκυψε αυτή η αλλαγή πολιτικής και κομματικής πλεύσης;

Με τη Νέα Δημοκρατία έχω ψυχική και κομματική απόσταση. Πάντα ήμουν και είμαι άνθρωπος του Κέντρου και μάλιστα του Προοδευτικού Κέντρου. Αυτό το κομμάτι ακούει πολύ πρόθυμα αυτά που έχει να πει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως ο Στέφανος Κασσελάκης”.

Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για την δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη;

Εκτιμώ ότι μέσα απο την θαραλέα προσωπική αλήθεια του, ο Στέφανος οδήγησε την κοινωνία σε ωρίμανση. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στους πολίτες,  αλλά και στα κόμματα. Ετσι φτάσαμε στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό βήμα ήταν αυτό”.

Πως θα περιγράφατε την προσωπικότητα του νέου πολιτικού Στέφανου Κασσελάκη;

Ο Στέφανος είναι ένας νέος άνθρωπος με όρεξη, ζωντάνια και ισχυρή θέληση. Ξέρει το δρόμο της επιτυχίας. Ήλθε επιτυχημένος και άφθαρτος και έχει όραμα για μιά καλύτερη ζωή. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα επιτύχει, αλλά πιστεύω ότι έχει όλες τις προυποθέσεις για να πάει μπροστά”.

Ποιες είναι οι δικές σας φιλοδοξίες σε αυτή την “αλλαγή πλεύσης” που κάνατε;

Σήμερα συνεργάζομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ επαγγελματικά. Δεν μπορώ, όπως άλλωστε είναι φυσικό, να ξέρω τι θα συμβεί αύριο ή μεθαύριο”.

Η συζήτηση με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο υπήρξε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και θα επιθυμούσαμε να επεκταθεί και άλλο, όταν το τηλέφωνο, που χτύπαγε αδιάκοπα όλη τη διάρκεια, τον υποχρέωσε να μας εγκαταλείψει.

Ανταλλάξαμε υποσχέσεις για προσεχή συνάντηση και αποχωρήσαμε με την αίσθηση ότι είχαμε μια ειλικρινή και αληθινή επικοινωνία μαζί του.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.