Ευρωεκλογές: Το πολιτικό σύστημα της… Φουρέιρα έφερε αποχή 60%- Γράφει ο Αλκης Φιτσόπουλος

Eu election 27 5 2019
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Ευρωεκλογές: Το πολιτικό σύστημα της… Φουρέιρα έφερε αποχή 60%

Thumbnail (5)Γράφει ο Αλκης Φιτσόπουλος

Η αποχή άγγιξε το 60% στις ευρωεκλογές, γιατί – ευτυχώς – το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών αυτής της χώρας είναι σκεπτόμενο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που ψήφισαν, πήγαν στην κάλπη με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα, ένα άλλο με βάση την κομματική του ταυτότητα κι ένα άλλο προτίμησε την ακροδεξιά ως αντίδραση στο πολιτικό σύστημα. Και ποιος ευθύνεται γι αυτό; Το φθονερό πολιτικό σύστημα και τα επικοινωνιακά τρικ των πολιτικών αρχηγών.

Όταν το πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ τους έχει μεταφερθεί στα πρωϊνάδικα και τα μεσημεράδικα, τότε οι κάλπες έβγαλαν τον Φειδία στην Κύπρο, ένα youtuber που δεν έχει κόμμα και βγήκε τρίτο κόμμα. Έβγαλαν έναν τηλεπερσόνο Αναδιώτη, που προς τιμήν του παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και ευρωκοινοβούλια. Και φυσικά, προτιμήθηκαν οι τηλεπερασόνες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μέρος σε εκπομπές που το καθημερινό project είναι τα βρακιά, οι γκόμενες και οι γκόμενοι. Επειδή τις παρακολουθεί ο κόσμος, φυσικά. Ποιος κόσμος, ωστόσο; Αυτός που δεν έχει πολιτικό κριτήριο. Αυτός που ξυπνάει πρωί – πρωί και στέλνει καλημέρες στα κανάλια και τα ραδιόφωνα για να ακουστεί το όνομά του από τους παρουσιαστές, που σε μία υποκριτική αποθέωση της δήθεν αμφίδρομης σχέσης, καλημερίζουν την Πετρούλα από τις Σέρρες και την Πιπίτσα από την Φλώρινα. Είναι δυνατόν να θεωρείται πολιτικό ζώο (κατά τον Αριστοτέλη), ένας που πάει στην εκπομπή της κάθε Αννίτας Πάνια για να κάνει… κερκίδα και να τον δείξει φευγαλέα η τηλεόραση; Το κριτήριο που ψηφίζει ο ίδιος και το ευχαριστιέται είναι ένα και μοναδικό. Ότι βοήθησε τον «ήρωά» του με την ψήφο του. Κι οι τηλεόραση δημιουργεί «ήρωες» στην συνείδηση μιας απαίδευτης νεολαίας που δεν γνωρίζει να σκέφτεται, παρά μόνο να άγεται και να φέρεται πανεύκολα, έχοντας υιοθετήσει την ψευδαίσθηση πως ο Φειδίας με τα βιντεάκια του χαβαλέ και ο Αναδιώτης είναι μέρος της κουλτούρας του. Της υποκουλτούρας του για την ακρίβεια. Διότι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, δεν έχει ποτέ κριτήριο επιλογής την αισθητική, την αναγνωρισιμότητα και το υποκριτικό ταλέντο στις υποτιθέμενες οξείες αντιπαραθέσεις στην τηλεόραση. Το ερώτημα είναι πάρα πολύ απλό: Αν σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση, ο κάθε αρχηγός κόμματος του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην Ελένη Φουρέιρα και τον διεθνολόγο Μάζη, ποιος θα προτιμούσαν; Είναι ρητορικό το ερώτημα, προφανής η απάντηση. Κάπως έτσι προέκυψε και το 60% αποχή. Την οποία ουδείς προτάσσει. Κι όλοι παίζουν με τα ποσοστά τους, επί του 40% που πήγε να ψηφίσει.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.