“Απάρκτιον”  Πρώτη ποιητική συλλογή   του συνεργάτη της aVecnews Αντώνη Λιοναράκη –  Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail (4)
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Απάρκτιον”  Πρώτη ποιητική συλλογή

 

του συνεργάτη της aVecnews Αντώνη Λιοναράκη

 

Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail 8 3 169x300

Το «Στην πίσω μεριά, οι ψυχές ονειρεύονται…» άνοιξε το κέλυφος του και από μέσα απλώθηκαν ποιητικά διαμάντια διαχρονικής αξίας!

Ο Αντώνης Λιοναράκης, ανοίγει την «πίσω μεριά» του εαυτού του και με εξαιρετική ευαισθησία, αγγίζει την ουσία της ζωής, το ενσταντανέ του έρωτα, την λύτρωση του θανάτου, το χρέος της γενιάς του για μιά συγνώμη, που δεν κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο.

Μέσα από την πολυπλοκότητα των ποιημάτων του, ο Αντώνης Λιοναράκης, αποκαλύπτει γενναιόδωρα κομβικές στιγμές της δικής του πορείας στη ζωή, προσκαλώντας και όλους εμάς σε ένα ταξίδι αναζήτησης της δικής μας «πίσω μεριάς».

Άλλωστε, όπως και ο ίδιος υποστηρίζει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Τίποτα δεν πάει χαμένο» τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Γιατί εκεί «στην πίσω μεριά οι ψυχές ονειρεύονται με ειλικρινείς ψευδαισθήσεις την παρουσία τους μπροστά».

Ο καθηγητής Αντώνης Λιοναράκης έζησε “μιά ενδιαφέρουσα ζωή, σε μιά ενδιαφέρουσα εποχή” μέσα από τις πολλαπλές, άλλοτε δύσκολες και επικίνδυνες, άλλοτε τρυφερές και ονειροπόλες και άλλοτε απογοητευτικές και σκληρές βιωματικές στιγμές, κατάφερε να διαμορφώσει έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και τρυφερό εσωτερικό κόσμο, που σήμερα εκφράζεται στη συλλογή ποιημάτων «Στην πίσω μεριά, οι ψυχές ονειρεύονται…».

Έτσι “Για ένα ποίημα που δεν γράφτηκε ποτέ! Για μια αγάπη που δεν γεννήθηκε ποτέ! Για ένα τραγούδι που δεν τραγουδήθηκε ποτέ! Για ένα ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Γι αυτό το ταξίδι, που βρήκε διέξοδο στην ποίηση και λυτρώθηκε… Γι αυτή την ανάγκη που έγινε εμμονή… Γι’ αυτό το βαθύ συναίσθημα που τόλμησε να αποτυπωθεί στο χαρτί…

Το «Στην πίσω μεριά, οι ψυχές ονειρεύονται...» απελευθερώνεται στην ανάγνωση, αλλάζει χρώμα και αγγίζει την ψυχή μας!

Αν και όπως υποστηρίζει ο ποιητής: «Χωρίς τη θλίψη δεν μπορούμε να νιώσουμε τη χαρά, και χωρίς το σκοτάδι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τη λάμψη της καινούργιας μέρας που ξημερώνει».

 

Υ.Σ Το βιβλίο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο πλαίσιο του «Θερινού Πανεπιστημίου», που διοργανώνεται στην Άνδρο από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την «Επιστημονική Εταιρεία Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως εκπαίδευσης».

 

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ στη Λέσχη Ανδρίων στο κέντρο της Χώρας, πάνω στην Κεντρική πλατεία,απο τον ποιητή και Ομότιμο Καθηγητή Αντώνη Λιοναράκη και τις Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.