Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή  άνοιξαν στο Πολεμικό Μουσείο με τις ομιλίες δυο πρώην Πρωθυπουργών!

λήψη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης ,με την παρουσίαση του βιβλίου του ‘‘ Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή ‘‘ στο Πολεμικό  Μουσείο, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ετερόκλητο πολιτικά κόσμο δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να ακούσουν -και ίσψς να προβληματιστούν με τις απόψεις των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Λέμε Ισως…

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής άσκησε σκληρή κριτική στις ηγεσίες της Ευρώπης

”Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση.”

μεγάλος ο κίνδυνος ακόμη και ανάφλεξης στα δυτικά Βαλκάνια. να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στα Τίρανα και Σκόπια ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως αυτές των δυο χωρών εναντίον της χώρας μας, δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν συνέπειες.   Να υπάρξει επισήμανση ότι ο δρόμος για την Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα.

«Ολα αυτά όμως είναι δείγματα νοσηρής και επικίνδυνης νοοτροπίας. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία, ο δύσκολα συγκαλυπτόμενος ελιτισμός δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιότητα. Φανερώνουν στην ουσία υπεροψία για την άλλη άποψη, δογματικές αγκυλώσεις, περιφρόνηση για τους πολλούς, τις αγωνίες, τα προβλήματα, τις προσδοκίες τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς  άσκησε κριτική με αιχμές για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη  και τον πρωθυπουργό

”   Το κυβερνών κόμμα ανέκαθεν είχε «ανοιχτές τις πόρτες του, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες, άλλο διεύρυνση και άλλο μετάλλαξη».

Για την εξωτερική πολιτική ο κ. Σαμαράς επεσήμανε

« Η  μία ταπείνωση μετά την άλλη» και χαρακτήρισε «άνευ λογικής» το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία, την ώρα, που η ηγεσία της γειτονικής χώρας διδάσκει στη νεολαία τη «Γαλάζια Πατρίδα».

 

Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή  .

Άγνωστα ντοκουµέντα, µαρτυρικές καταθέσεις, νοµικά και διπλωµατικά κείµενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Καραµανλή, µιας περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάµεις, θεσµικά και µη κέντρα αναδύονται µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραµανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόµενη αποδροµή της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.