Μια απόπειρα δολοφονίας αναζωπυρώνει τις φλόγες του πολιτικού εμφυλίου στις ΗΠΑ – Οι δύο κόσμοι: Τραμπ και Μπάιντεν

Former us president donald trump holds rally in butler, pennsylvania
EPA/DAVID MAXWELL
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η δολοφονική απόπειρα κατά του Τραμπ καταδεικνύει την κλιμάκωση της βίας που απειλεί τη δημοκρατία. Οι New York Times υπογραμμίζουν ότι η βία ως μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην προέδρου και υποψήφιου για νέα θητεία, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια αποτελεί μια ανησυχητική υπενθύμιση του βάθους του διχασμού που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η πράξη βίας αναδεικνύει την τοξικότητα του σημερινού πολιτικού κλίματος, ένα κλίμα που θυμίζει παλαιότερες σκοτεινές εποχές της αμερικανικής ιστορίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την ίδρυση τους μετά την απελευθέρωση από τους Βρετανούς και μέσα από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο για την κατάργηση της δουλείας, έχουν δοκιμάσει την αντοχή της ένωσής τους. Η σημερινή κατάσταση δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική. Η σύγκρουση μεταξύ των «Λευκών Αμερικανών» και των πολυπολιτισμικών Αμερικανών φέρνει στο προσκήνιο έναν νέο πολιτικό εμφύλιο, του οποίου οι συνέπειες είναι αβέβαιες.

Η δολοφονική απόπειρα κατά του Τραμπ καταδεικνύει την κλιμάκωση της βίας που απειλεί τη δημοκρατία.

Οι New York Times υπογραμμίζουν ότι η βία ως μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Η προεκλογική περίοδος, ήδη φορτισμένη από έντονη πόλωση, καθιστά αναγκαία την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της NEWPOST

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.