Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου

720 199585 ac96465e10 a81bf4b38206f7ef
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας Αλέξανδρος Σπηλιώτης ,εισηγήθηκε, την ενοχή του πρώην υπουργού  Γιάννου Παπαντωνίου , της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του στενού φίλου τους, επιχειρηματία Ανδρέα Μπάρδη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  .
Η εκδικαζόμενη υπόθεση αφορά στην υπογραφή της σύμβασης το 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλική εταιρεία. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό η επίμαχη σύμβαση ήταν ζημιογόνος για το Ελληνικό Δημόσιο και στην αγόρευση του επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός δωροδοκήθηκε και στη συνέχεια νομιμοποίησε τα χρήματα αυτά μέσω του φίλου του επιχειρηματία που τα κατέθεσε σε λογαριασμό Ελβετικής Τράπεζας.
Αρχικά ο εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή του, αναφέρθηκε στο νομικό μέρος της υπόθεσης και εν συνεχεία στα πραγματικά περιστατικά για να οικοδομήσει την πρόταση του η οποία σε πολλά επιμέρους σημεία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του Γιάννου Παπαντωνίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.