Η επίθεση Τουρκίας σε Δένδια και το τουρκόφιλο «χτύπημα» από τον «Εθνικό Κήρυκα» του Διαματάρη

Dendias
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αντίδραση του Εθνικού Κήρυκα, ενός ομογενειακού εντύπου με εκδότη τον Αντώνη Διαματάρη, στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ήταν απαράδεκτη και προκαλεί έκπληξη.

γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Screenshot 8Η πρόσφατη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Ο κ. Δένδιας καταδίκασε τις «τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής» και τη συνεχιζόμενη παρουσία του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας τη Λευκωσία ως την «τελευταία διαιρεμένη πόλη» κατά παράβαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Από την πλευρά της, η Τουρκία απάντησε κατηγορώντας τον Δένδια για «ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις» και υποστηρίζοντας ότι ο τουρκικός στρατός έδρασε για την προστασία των Τουρκοκυπρίων από διώξεις και απόπειρες γενοκτονίας από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι δηλώσεις του Δένδια στοχεύουν στη σπορά διχόνοιας μεταξύ των δύο λαών και δεν θα αποδώσουν καρπούς. Σκληρή και δηκτική ήταν η απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Λυπούμαστε που παραλείψαμε να «ευχαριστήσουμε» τις δυνάμεις εισβολής και κατοχής

Αυτή η έντονη αντίδραση της Τουρκίας αναδεικνύει την πάγια τάση της να διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα, επιχειρώντας να παρουσιάσει την εισβολή του 1974 ως πράξη προστασίας και ειρήνης. Η πραγματικότητα, όμως, παραμένει αμείλικτη: η τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου έχει αφήσει βαθιές πληγές και συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο στην ειρήνη και την ενότητα του νησιού.

Η αντίδραση του Εθνικού Κήρυκα, ενός ομογενειακού εντύπου με εκδότη τον Αντώνη Διαματάρη, στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ήταν απαράδεκτη και προκαλεί έκπληξη. Ο Διαματάρης, πρώην υπουργός και άτομο με στενές σχέσεις με την οικογένεια του πρωθυπουργού, υιοθέτησε τους ισχυρισμούς των Τούρκων, παρακάμπτοντας την ιστορική αλήθεια και τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου που επέβαλαν στον Νίκο Δένδια να τα υπενθυμίζει.

Το άρθρο του Εθνικού Κήρυκα , με τίτλο «Τον κατάλαβαν και οι Τούρκοι», υπονοεί ότι ο Δένδιας υπονομεύει τις κοινές θέσεις των ηγετών των δύο χωρών, Μητσοτάκη και Ερντογάν, για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ανυπόστατος και προσβλητικός. Η προσπάθεια του Δένδια να αναδείξει την τουρκική κατοχή και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να υπονομεύεται από άλλες σκοπιμότητες.

Είναι απαράδεκτο ένα έντυπο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την ελληνική ομογένεια να υιοθετεί τουρκικές θέσεις και να στρέφεται εναντίον ενός Έλληνα υπουργού που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα.

Η στάση του Εθνικού Κήρυκα και του Διαματάρη είναι ανεύθυνη και επιζήμια. Οι δηλώσεις του Δένδια δεν είναι μόνο αληθείς αλλά και αναγκαίες για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και της ειρήνης στην Κύπρο. Η υπονόμευση αυτών των προσπαθειών από ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από την ελληνική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: NEWPOST

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.