Halloween με σφυροδρέπανα!   Της Δέσποινας Μακρινού

Kamala biden 300x180
Facebook
Twitter
LinkedIn

Halloween με σφυροδρέπανα!

 

Halloween με σφυροδρέπανα!

 

Thumbnail 8 5 169x300

 

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Ακόμη και σε έναν άλλο πλανήτη θα φαινόταν σαρκαστικό και απολύτως σουρεαλιστικό να αντικατασταθούν οι χαριτωμένες κολοκύθες του Halloween, με τα χρεωμένα και βαμμένα με αίμα σφυροδρέπανα της λαικής επανάστασης.

Κι όμως, ο γραφικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει για το αντίθετο επηρεάζοντας, ευτυχώς, μέρος της κοινής γνώμης του αμερικανικού λαού.

Πυροβολεί την αντίπαλο του Κάμαλα Χάρις του Δημοκρατικού Κόμματος με “μαρξισμό” και με έναν ιστορικά μισητό χαρακτηρισμό για την χώρα του, που ταράζει όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και όλους τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και  είναι ο “κομμουνισμός”.

Μαρξίστρια της ριζοσπαστικής αριστεράς, συντρόφισσα Χάρις, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ποτέ κομμουνιστικές” της διαμηνύει για να ακολουθήσουν δημοσιεύματα που να επιβεβαιώνουν την μαρξιστική καταγωγή της υποψηφίας.

Στην πραγματικότητα καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη με τον μαρξισμό πέραν του οικονομολόγου πατέρα της, ο οποίος έχει μελετήσει ως καλός οικονομολόγος, το “Κεφάλαιο” του Μάρξ.

Ο βρώμικος πόλεμος και η λάσπη μιάς υποτιθέμενης “μαρξιστικής εισβολής”, μέσω της αντιπάλου υποψήφιας των Δημοκρατικών, προς το παρόν δείχνει να επηρεάζει μερίδα των ψηφοφόρων, που το φόβητρο του κομμουνισμού πλανάται ακόμη πάνω απο τους εφιάλτες τους.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, γνωστός για τις επικοινωνιακές ρουκέτες και την υπέρμετρη εθνικιστική του ταυτότητα, απειλεί “το Αμερικανικό όνειρο” με φανταστικούς εξωτερικούς κινδύνους και ονειρεύεται σφυροδρέπανα και κόκκινα λάβαρα.

Το θέμα ασφαλώς δεν είναι η γραφικότητα του ιδίου. Το θέμα είναι ότι έχει καταφέρει να αλλάξει την ατζέντα – ως ένα βαθμό – και να συμπαρασύρει και πολλούς αντιπάλους του, στην ανάγκη να υποστηρίξουν και να καταδικάσουν το αντίθετο.

Η μάχη των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι κι αλλιώς έχει μεγάλο παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.