Το Λάθος!   Γράφει η Δέσποινα Μακρινού

Kasselakis polakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Λάθος!

Thumbnail 8 3 169x300

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Το μοιραίο Λάθος, η μοίρα της αμετροέπειας, το Λάθος που έγινε καταστροφή, η στήριξη που έγινε δίκοπο μαχαίρι.

Έκανα Λάθος” ακούστηκε να λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη, που έδωσε μετά απο πολλά χρόνια.

Έκανα Λάθος” που πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη!

Το Λάθος, που διέλυσε ένα ολόκληρο κόμμα, που έκανε φύλλο και φτερό τις θεσμικές διαδικασίες, που έστειλε στο σπίτι τους χιλιάδες φίλους και οπαδούς.

Το Λάθος, που έδωσε πνοή διάρκειας, στο νεοφιλελεύθερο σύστημα του κυρίου Μητσοτάκη, που ενίσχυσε την αλαζονεία και την αυτοπεποίθηση στην απόλυτη κυριαρχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να δώσει ελπίδα στους πολίτες αυτής της χώρας, απο ένα Λάθος δυσπνοεί σήμερα, αυτοδιαλύεται, διχάζεται και το χειρότερο βυθίζεται στην εσωστρέφεια.

Απο ένα Λάθος οι πόθοι, οι ελπίδες και όλα όσα πρεσβεύει η Αριστερά γίνανε καπνός.

Πόσο εύθραστη μπορεί να είναι άραγε η δομή ενός κόμματος και μάλιστα ενός κόμματος της Αριστεράς, που ένα Λάθος κατάφερε να επηρεάσει τόσο καταλυτικά την ύπαρξή του?

Τα γεγονότα δυστυχώς το επιβεβαιώνουν.

Όταν τα καταστατικά όργανα απαξιώνονται  και οι βασικές αρχές εξαρτώνται απο ένα και μόνο πρόσωπο, το οποίο απο Λάθος έγινε αποδέκτης ( εκλεγμένο δεδηλωμένα απο λάθος εκτίμηση), τότε η κατάσταση γίνεται ευάλωτη, διάτρυτη και  επιρρεπής σε λάθη και παρατυπίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απο ένα κόμμα, που διευκόλυνε και αφουγκραζόταν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της Κοινωνίας των Πολιτών, μετατράπηκε σε ένα reality show, με μοναδική επιδίωξη την προβολή, την επιδειξιομανία και το κόμπλεξ του εκσυγχρονισμού.

Οι προσωπικές στιγμές έγιναν πρωτοσέλιδα στις λεγόμενες κουτσομπολίστικες εφημερίδες, σχόλια στα πρωινάδικα, ειρωνικές φιγούρες στις γελοιογραφίες.

Και όλα αυτά ενώ η κατάσταση στη χώρα εξελίσσεται επικινδύνως και ανεπιστρεπτί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Το Λάθος, που επικαλέστηκε ο βουλευτής Χανίων δεν ήταν ένα απλό λάθος. Ήταν το λάθος που έφερε μιά ουσιαστική και βαθειά πληγή σε ολόκληρη την Αριστερά.

Ηταν το Λάθος που δύσκολα μπορεί να διορθωθεί.

Το Λάθος, που θα αθροιστεί στα άλλα μεγάλα ιστορικά λάθη στη μοίρα της Αριστεράς.

Στα “κατα λάθος” ή “κατ’ επινόηση” λάθη που δημιούργησαν και δημιουργούν σοβαρές καταστάσεις δυσπιστίας και έλλειψης εμποστοσύνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.