Street party και γαλάζια νταούλια – Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

My party nea dimokratia
Facebook
Twitter
LinkedIn
Street party και γαλάζια νταούλια
259135 119872648097539 8203696 o 1024x866 1 300x254Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη  
       Ξεκάθαρο το μήνυμα του Κ Καραμανλή, του Αντ Σαμαρά  αλλά και του   Β. Μεϊμαράκη με την άρνησή τους να παραστούν το “πάρτι δρόμου” του Κυρ. Μητσοτάκη για τα 50 χρόνια της ΝΔ: Στραβά αρμενίζει ο πρωθυπουργός, έξω από τις αρχές και της αξίες της ιστορικής γαλάζιας παράταξης.
Το λένε δυο πρώην πρωθυπουργοί και ο προτελευταίος αρχηγός ,ο κ Μεϊμαράκης, τον οποίο φρόντισε να εξορίσει στην Ευρωβουλή ο ευφυής Κυριάκος  όπως άλλωστε έκανε και με τον  Απ Τζιτζικώστα ,εξουδετερώνοντας το ένα μετά τον άλλο τους εν δυνάμει  αντιπάλους του. Του μένει ο κ Ν Δένδιας που ήδη απέρριψε  το δελεαστικό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας .
Αλλά ο κ Μητσοτάκης έχει επιμονή και υπομονή και μέχρι στιγμής αποδεικνύει ότι δεν ξέρει να χάνει.
Η ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ αρχηγικό κόμμα, αλλά υπήρξε ένα κόμμα με συγκεκριμένες  κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες υπηρέτησαν πιστά οι εκάστοτε αρχηγοί, επτά συνολικά εκ των οποίων οι πέντε έγιναν πρωθυπουργοί. Με την ιδρυτική του διακήρυξη ,καθιερώθηκε ως κόμμα αρχών και αξιών και αυτό αιτιολογεί την ανθεκτικότητα  και  μακροβιότητά του.
Αυτές τις αρχές και αξίες δεν τίμησε και δεν τιμά ο Κυρ Μητσοτάκης.
Εμμέσως, πριν από τρία χρόνια με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών  υποκλοπών να αναδύει μπόχα από τα υπόγεια του Μαξίμου, ο Κώστας Καραμανλής ,μιλώντας στα Ανώγεια της Κρήτης, στο μνημόσυνο του Γ Κεφαλογιάννη, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό  για παράνομες και αντιδημοκρατικές τακτικές.
Προ μηνών, ο Αντ Σαμαράς ,σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, είπε ευθέως  όσα  ο μετριοπαθής  Κ Καραμανλής απέφυγε να καταμαρτυρήσει στον πρωθυπουργό.
“Εγώ τους κάλεσα να έρθουν στο πάρτι μου, Τους πήρα στο τηλέφωνο. Έκανα το καθήκον μου”, είπε ο Κυρ .Μητσοτάκης. Τέλειος… οικοδεσπότης!
Το ευτύχημα για τον πρωθυπουργό είναι ότι τα δυο σοβαρά κόμματα της αντιπολίτευσης ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν με σοβαρότητα στις ανάγκες ενός λαού που εμπαίζεται καθημερινά.
Το δυστύχημα για τους πολίτες είναι ότι φόβος της ακυβερνησίας δίνει ισχυρά δημοσκοπικά ποσοστά στον πρωθυπουργό ο οποίος  έχει επιλέξει ως βασικούς συνεργάτες του ακροδεξιούς κράχτες και ορφανά του Σημιτισμού.
Χρόνια πολλά στην 50άρα ΝΔ!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.