“Το Ήθος της Φανής Πετραλιά ήταν το πεπρωμένο της”  

Fanh petralia pethane dhmosiografos eshea
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

“Το Ήθος της Φανής Πετραλιά ήταν το πεπρωμένο της”

 

 

Αυτό επισήμανε, για την αγαπημένη μας Φανούλα, ο πολύ καλός συνάδελφος Παντελής Μπουκάλας, στην εκδήλωση μνήμης που έγινε χθές, στην αίθουσα Γιώργος Καραντζάς της ΕΣΗΕΑ, ένα χρόνο μετά την αιφνίδια αποχώρησή της.

Η αιθουσα της Ένωσης, ασφυκτικά γεμάτη απο κόσμο, με διάχυτη συγκίνηση, αλλά και σεβασμό, απέδωσε φόρο τιμής προς την σπουδαία συνάδελφο, φίλη και συντρόφισσα Φανή Πετραλιά.

Όλοι μιλήσανε για τον ακέραιο χαρακτήρα της, την ακούραστη δοτικότητά της, την σταθερή ιδεολογική της ταύτιση με τις αξίες της Αριστεράς, των γυναικείων κινημάτων, των συνδικαλιστικών δράσεων στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Η Φανούλα, η Φανή μας, πάντα πρώτη σε όλα με μοναδικό ήθος και επιβλητική ηρεμία, μετέδιδε μία θετική αύρα στο κτήριο της Ένωσης Συντακτών. Της Ένωσης που λάτρεψε και υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στο πάνελ του αφιερώματος βρέθηκαν ο Νίκος Φίλης πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ, ο ενδυματολόγος Ρήγας Τριπολιτσιώτης, ο δημοσιογράφος και μόλις βραβευμένος με το βραβείο Γραμμάτων 2024, Παντελής Μπουκάλας, η συνάδελφος και φίλη της Φανής, Μιμή Τουφεξή, ο Νίκος Γερακάρης απο το Μορφωτικό της ΕΣΗΕΑ και ο Γιώργος Λιάνης φίλος και συνάδελφος στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφίας.

Η αίθουσα γέμισε με συγκίνηση και δάκρυα, όταν πήρε τον λόγο ο αγαπημένος της γιός, Κωνσταντίνος Κοντοβάς.

Παρών ήταν και ο αδελφός της Νίκος Πετραλιάς.

Χαιρετισμό απήθυνε η Πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου και η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Dominique Pradalie.

Ποίημα γραμμένο για εκείνη, διάβασε ο συνάδελφος και ποιητής Σπύρος Κατσίμης.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ασθενείας έστειλε ωστόσο κείμενο το οποίο και διαβάστηκε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου, η Γενική Γραμμάτέας Χριστίνα Κοψίνη καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ της Ένωσης, Σταύρος Καπάκος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Κιάος, φίλος, συνάδελφος και σύντροφος στην Αριστερά, της Φανής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.