Στο «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα ο Αλμπάνο Καρίσι {Αποκλειστικό}

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας   Μιχαλιτσιάνου

Ο Αλμπάνο Καρίσι θα τραγουδήσει Μίμη Πλέσσα; Κι όμως ναι…

Η συνεργασία των δυο σπουδαίων δημιουργών επισφραγίστηκε μ΄  ένα ποτήρι κρασί «Πλάτων» από την σοδειά του μεγάλου Ιταλού τραγουδιστή. Το πάντρεμα αυτό έγινε χάρη στον Άκη Ευαγγέλου τον άνθρωπο του Αλμπάνο στην Ελλάδα. «Το ν  Άκη Τον εμπιστεύομαι απόλυτα» είχε δηλώσει ο καλλιτέχνης σε τελευταία επίσκεψή του στη χώρα μας παρουσία εκπροσώπων του Τύπου.

mimis_plessas_alpano_avecnews

Ο Μίμης Πλέσσας βρίσκεται ήδη στη γειτονική χώρα με την  σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ  για τις τελευταίες λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής συνεργασίας που θα κυκλοφορήσει από μεγάλη δισκογραφική εταιρεία της Ισπανίας. Έτσι ο Αλμπάνο  μετά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη που του είχε εμπιστευθεί πριν από χρόνια το «Γελαστό παιδί» και  τελευταία με το νέο ταλαντούχο συνθέτη Θάνο Γεωργουλά , τώρα θα συναντηθεί με τον σημαντικό Μίκη Πλέσσα και θα ερμηνεύσει διαχρονικές επιτυχίες του  με το δικό ξεχωριστό ηχόχρωμα.

Ο Μίμης Πλέσσας άλλωστε έχει πάρει τα εύσημα από το Ιταλικό κοινό αλλά και από τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο παρελθόν. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του:

«… Το Βατικανό μου έστειλε ένα τεράστιο πιάνο στο ato Monte για να μπορέσω να παίξω ένα ρεσιτάλ επειδή ο Πάπας είχε δει την παράσταση στο Εθνικό Θέατρο της Ιταλίας που ήταν βασισμένη στου Ρίτσου, ένα ποίημα και τη μουσική, είχε γράψει ο Μίμης Πλέσσας. Δεν το ξέρει κανείς. Ο Πλέσσας με τον Ρίτσο; Άντε να ευρισκόντουσαν στην Μονεμβασία που ο ένας έκανε ψαροντούφεκο και ο άλλος έφερνε τους Γάλλους φίλους του. Κι όμως δεν είναι έτσι. Αν δεις το βραβείο αυτό από το Βατικανό, είναι συγκλονιστικό…»

almpano_plessas_avecnews
Όσο για τον Αλμπάνο λατρεύει κυριολεκτικά την Ελλάδα και σε συνέντευξη που ο ίδιος μου είχε παραχωρήσει πριν λίγους μήνες είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά:

«Δεν σας φοβάμαι εσάς τους Έλληνες. Η χώρα σας θα γίνει πάλι η Μania Grecia (Mεγάλη Ελλάδα)».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.