Είμαι το νούμερο 8

Εννέα στους δέκα εγκληματίες κατασκευάζονται υποστηρίζουν, σήμερα, οι επιστήμονες. Και πώς να μην τους πιστέψεις;
Σήμερα, όλες οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους, και όλα τα κανάλια από πρωί-πρωί, δείχνουν παράγοντες του αθλητισμού, εσχάτως του μπάσκετ, να ευνοούν τη καλλιέργεια του φανατισμού, καθώς με χυδαιότητα αλληλοσπαράσσονται. Κι αντί αυτεπάγγελτα να επέμβει ο εισαγγελέας. Τους καλεί ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βρούτσης στο γραφείο του αύριο στις 3μμ.! Άντε και σ΄ανώτερα!
Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λες και ζει σε άλλο πλανήτη, και επομένως δεν έχει πάρει είδηση τί έχει συμβεί. Διαμηνύει, σε συνέντευξη του, πως ήγγικεν η ώρα να καθαρίσουν τα Πανεπιστήμια από τους μπαχαλάκηδες.
Δεν, πιστεύω, ότι υπάρχει άνθρωπος θηλυκός ή αρσενικός, με στοιχειώδη νου και ευαισθησία, που να μην θέλει τα τεμένη της Ποτνίας Θεάς της Γνώσης να παραμένουν πραγματικά ιερά και απαραβίαστα. Αλλά κύριε , Πρωθυπουργέ, κι εσείς οι επίλοιποι κυβερνώντες, δεν πιστεύετε πως το ψάρι απ΄το κεφάλι βρωμάει;
Δεν νομίζετε ότι, τουλάχιστον, από τις Υπουργούς Πολιτισμού κ. Μενδώνη και κ. Ζαχαράκη Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αλήθεια αυτό το Θρησκευμάτων υπάρχει “προσκολλημένο” στην Παιδεία, σε άλλη χώρα της Ευρώπης την οποία τόσο συχνά επικαλείστε για φόρους, εξοπλισμούς,ορθή πλευρά της Ιστορίας και άλλα δεινά; Δεν νομίζετε ότι, τουλάχιστον, αυτές οι δύο Υπουργοί, εφόσον, βέβαια, οι γνώσεις και οι προσλαμβάνουσες τους είναι εναργείς, να ενημερώσουν κι εμάς τους πληβείους, για τα αριστουργήματα της Ιουστινιάνειας περιόδου, εφάμιλλα της Βυζαντινής Αναγέννησης του 11ου αιώνα, της Αγίας Αικατερίνης της Μονής Σινά. Να ξέρουμε, βρε αδελφέ, ποιοι οι προπάτορες μας, και ποια τα έργα τους; Ποια η δική μας ευθύνη να τα υπερασπιστούμε;
Τα θέματα Νέων και Αρχαίων Ελληνικών των Πανελληνίων Εξετάσεων, επί διακυβερνήσεως σας, κύριε Πρωθυπουργέ, το σωτήριον έτος 2025, αν κ α ι μ π ο ρ ώ ν α τα ξεσκονίσω, τα προσπερνώ. Πρωτίστως γιατί απαντούν οι μαθητές μου. Αλλά και πολλοί άλλοι νέοι- ίσως η πλειοψηφία,- που κοιτούν απορημένοι για την κατάντια θεσμών, αρχών και αξιών. Με γεύση αηδίας φτύνουν χάμω και για να μη γίνουν ινδικά χοιρίδια εργαστηρίων αντιδρούν, συχνά με οργή. “Αλλά, μήπως θα υπήρχε ουδαμού επανάστασις. Εάν δεν υπήρχον της νεότητος η τόλμη και η απειρία;” γράφει ο Δημήτρης Βικέλας στον “Λουκή Λάρα” και η δασκάλα μας στο Πανεπιστήμιο Ευριδίκη Κοντολέοντος, μεσούσης της χούντας, μάς έβαζε να το μεταφράσουμε στα γαλλικά. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν δασκάλες και δάσκαλοι. Αυτό μην το ξεχνάτε.
Υπάρχει κι ένας δεύτερος λόγος, για τον οποίο προσπερνώ, τα θέματα Πανελληνίων. Πρέπει, να προλάβω να βγάλω τον ατομικό αριθμό.
Για να μην εκραγεί το “εγώ” μου και να πειστώ,- ε ά ν πειστώ.- ότι πρέπει να αλλάξω το όνομά της ταυτότητας μου με έναν αριθμό. Διαβάζω του φίλου Μποστ: ” Άγιος Φανούριος. Βοήθημα διά την κατανόησιν των Κινέζων κλασικών, Γκα-Τσου και Φου”.
Καλημέρα σας!
Λάκης Χαλκιάς – Η φάμπρικα