Στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα η “Λυσιστράτη”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ενα θεατρικό δρώμενο- έκπληξη από τους ηθοποιούς της παράστασης «Λυσιστράτη» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

κλασικό έργο του Αριστοφάνη ανεβαίνει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου. Πρόκειται για την τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον «ακραίο ποιητή», σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, τη Λυσιστράτη, με ένα εξαιρετικά φιλόδοξο καλλιτεχνικό σχήμα. «Στην πρώτη ανάγνωση γέλασα με ένα έργο που δεν έχει πρόθεση να είναι κωμωδία. Γέλασα με το αποτρόπαιο χιούμορ και τον σαρκασμό. Ο Αριστοφάνης έφτιαχνε ουτοπίες εν μέσω φοβερών κρίσεων όχι μόνο για να κάνει χιούμορ αλλά και για να κάνει πολιτική και ποίηση» είχε σχολιάσει ο ίδιος πριν λίγους μήνες στην συνέντευξη Τύπου για τις καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού θεάτρου.

Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Λένα Κιτσοπούλου.Τον θίασο συμπληρώνουν οι: Αιμίλιος Χειλάκης, Γιάννης Βογιατζής, Μαρία Σκουλά, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγλαΐα Παππά, Αθηνά Μαξίμου, Θέμης Πάνου, Λένα Παπαληγούρα, Λένα Δροσάκη, Σοφία Κόκκαλη κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.