Ρένα Δούρου – Μια γυναίκα μπορεί

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεγάλη νίκη, μετά από μια βραδιά απόλυτου θρίλερ, με αλλεπάλληλες αλλαγές και ανατροπές σχεδόν ανά τέταρτο, κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής όπου η Ρένα Δούρου κέρδισε στο… νήμα τον μέχρι χθες περιφερειάρχη Γ. Σγουρό.

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τόσο από πληθυσμιακή όσο και πολιτική άποψη, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επικρατήσει με οριακή πλειοψηφία. Ενδεικτικό του θρίλερ που συντελέστηκε χθες το βράδυ και ξεκαθάρισε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα είναι πως με καταμετρημένο το 76% των τμημάτων η Ρένα Δούρου έπαιρνε 50,76%, έναντι 49,24% του Γ. Σγουρού με τη διαφορά να είναι της τάξης των 18.000 ψήφων.

Η μάχη μεταξύ των δύο ήταν απολύτως αμφίρροπη, με τις αρχικές εκτιμήσεις της πλειονότητας των δημοσκόπων να δίνουν ένα πολύ ισχνό προβάδισμα στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία της βραδιάς, ωστόσο σε αρκετές στιγμές της βραδιάς ο Γ. Σγουρός “έπαιρνε” κεφάλι και εν συνεχεία υποχωρούσε στη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για τον τελικό νικητή μέχρι αργά το βράδυ.

Επίσκεψη Τσίπρα

Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα τελικώς “κλείδωσε” η επικράτηση της Ρένας Δούρου, η οποία στο εκλογικό της κέντρο έφτασε για να τη συγχαρεί για τη νίκη της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας Γ. Σακελλαρίδης.

Η νέα πλέον περιφερειάρχης, απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους φίλους του κόμματος και του συνδυασμού της “Δύναμη Ζωής” στο κεντρικό εκλογικό της κέντρο στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της τόνισε: “Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα, με ήθος και πάθος, τον οποίο η πλειονότητα των συμπολιτών μας κατανόησε και επιδοκίμασε”.

Επεσήμανε δε πως “με το ίδιο ήθος θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια, για τα οποία δίνουμε τα εχέγγυα ότι δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Με τον τρόπο αυτόν θα κυβερνήσουμε την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας” και κατέληξε λέγοντας ότι “απόψε κερδήθηκε η μάχη της Αττικής, η οποία αλλάζει σελίδα”.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο οποίος συνεχάρη τη Ρένα Δούρου για την “ιστορική νίκη που κατέγραψε στην Αττική”, κάτι που έκανε και για τον Γ. Σακελλαρίδη για τον αγώνα του στον Δήμο της Αθήνας.

Στον αντίποδα ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός φανερά απογοητευμένος δήλωσε πως “δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μόνοι μας. Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας στήριξαν σε ένα ακραίο πολωτικό κλίμα, τη συκοφαντία και την πολιτική επιθετικότητα που ξεπερνούσε τη φαντασία”.

Συγχαρητήρια Σγουρού

Τόνισε πως “αυτή η μάχη δεν δικαιώθηκε οριακά” και έδωσε συγχαρητήρια στον συνδυασμό Δύναμης ζωής για την επιτυχία, ευχόμενος το καλύτερο για την Αττική.

“Εύχομαι το καλύτερο για την Αττική και τους πολίτες της” κατέληξε προσθέτοντας ότι θα είναι παρών για να υπερασπιστεί ό,τι δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδεικτικό της χθεσινής “για γερά νεύρα” βραδιάς είναι αναμφίβολα οι συνεχείς ανατροπές από τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε στη Ρένα Δούρου την περιφέρεια της Αττικής. Το πρώτο προβάδισμα της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκτιμήσεις δόθηκε περίπου στις 10 το βράδυ με περίπου 1.000 ψήφους, μια άκρως οριακή διαφορά σε μια περιφέρεια με εγγεγραμμένους 2,8 εκατ ψηφοφόρους.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο ο Γ. Σγουρός πέρασε μπροστά από τη Ρένα Δούρου με 50,10% έναντι 49,90% και διαφορά περίπου 600 ψήφων, στις 11.30 το βράδυ η Ρένα Δούρου πέρασε και πάλι μπροστά με διαφορά 400 ψήφων από το ποσοστό του Γ. Σγουρού.

Λίγο μετά τις 12 το προβάδισμα της Ρένας Δούρου με καταμετρημένο περίπου το 30% των τμημάτων περιορίστηκε σε μόλις 80 ψήφους. Από εκεί και πέρα όμως άρχισε σταθερά να ανοίγει την… ψαλίδα της διαφοράς που ξεπέρασε τις 9.000 ψήφους.

Γιώργος Πίκουλας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.