Η “Πρωινή Ενημέρωση” στη ΝΕΤ / Κουρής και Μαλέλης ετοιμάζουν νέο ραδιοφωνικό σταθμό

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Η “Πρωινή ενημέρωση” στη ΝΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ

H ενημέρωση στη ΝΕΤ δεν σταματά ποτέ. Κάθε πρωί, από τις 06.00 μέχρι και το δελτίο των 12.00, η ΝΕΤ βρίσκεται στην καρδιά της ενημέρωσης και πληροφορεί έγκαιρα και έγκυρα τους ‘Ελληνες πολίτες για ό, τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η πρωινή ενημερωτική ζώνη ανοίγει με την «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» στη ΝΕΤ. Ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη, από τις 06.00 ως τις 08.00, μας ενημερώνουν για τα σημαντικότερα θέματα που θα μας απασχολήσουν την ημέρα, καθώς και για όλες τις τρέχουσες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και αθλητικές εξελίξεις.

Τη σκυτάλη της πρωινής ειδησεογραφικής κάλυψης παίρνει καθημερινά από τις 08.00 μέχρι τις 10.00, η εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με τον Γιώργο Κουβαρά και τη Μάριον Μιχελιδάκη. Από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και από τις 10.00 έως και τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Εμμανουέλα Αργείτη θα συνεχίσουν να δίνουν τον ειδησεογραφικό παλμό της ημέρας, μέσα από την εκπομπή «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ».

Kαι ο Μ. Κοττάκης στην ΕΡΤ

Κομμάτι- κομμάτι συμπληρώνεται το πάζλ της πρωινής ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Από Δευτέρα, εκτός του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη (από τις 06.00 ως τις 08.00) θέση παίρνουν ο Γιώργος Κουβαράς και η Μάριον Μιχελιδάκη, με τη εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» από τις 08.00 μέχρι τις 10.00.

Ως και την Παρασκευή 14 του μήνα, θα ακολουθούν ως τις 12.00 ο Φάνης Παπαθανασίου και η Εμμανουέλα Αργείτη. Και ως τότε, θα έχει λυθεί και ο… γρίφος που φαίνεται ότι έχει προκύψει, καθώς τα δοκιμαστικά συνεχίζονται…

Εικάζεται- βάσιμα- ότι τη Δευτέρα το ΔΣ θα λύσει και το ζήτημα του ασυμβίβαστου της δεύτερης εργασίας, καθώς λέγεται ότι ο Γ. Κουβαράς δεν διατίθεται να εγκαταλείψει τον Ελεύθερο Τύπο.

Αν θα το λύσει για τους ΠΕΘ ή για όλους- όπως είναι και το σωστό, θα το δούμε.

Στο μεταξύ λέγεται ότι οι νέες αφίξεις στην Αγία Παρασκευή θα ολοκληρωθούν με τους Βασίλη Θωμόπουλο και Μανώλη Κοττάκη- ο δεύτερος ως εκπομπάρχης.

Πηγή: newpost.gr

Κουρής και Μαλέλης ετοιμάζουν νέο ραδιοφωνικό σταθμό

Νέο ραδιοφωνικό σταθμό ετοιμάζουν ο Γιώργος Κουρής και ο Σταμάτης Μαλέλης. Για το νέο εγχείρημα θα χρησιμοποιηθεί μία από τις συχνότητες που κατέχει ο κ. Κουρής, ενώ ο κ. Μαλέλης, εκτός από μέτοχος, θα είναι και Διευθυντής του σταθμού.

Το νέο μέσο που θα εκπέμπει από τα ερτζιανά θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, διαθέτοντας ένα πλήρες πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το εύρος των θεματικών, όπως πολιτική, κοινωνία, αθλητισμό, Lifestyle κοκ.

Στο πλαίσιο του φιλόδοξου εγχειρήματος θα αξιοποιηθεί μικρό budget, ώστε ο νέος σταθμός να αποτελέσει ένα «μαζεμένο» και «νοικοκυρεμένο» μέσο. Για τη στελέχωση του ραδιοφωνικού σταθμού θα χρησιμοποιηθούν εργαζόμενοι του υφιστάμενου ομίλου ενημέρωσης, όπως και το δυναμικό του Kontra Channel.

Πηγή: newpost.gr

Πρωταγωνιστεί το Mega στα εμπορικά κοινά

Η ελληνική τηλεόραση μπορεί να παίζει τούρκικα και «κονσέρβες», αλλά υπάρχει κόσμος που τα βλέπει! Το Mega κερδίζει με διαφορά τη μάχη, της θεαματικότητας στα λεγόμενα εμπορικά κοινά, ηλικίας 15-44 που αναζητούν οι διαφημιστές.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 το Mega ήταν στην πρώτη θέση με 21,4%, χωρίς να διαθέτει νέο ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΑΝΤ1 με 18%. Το αντίστοιχο εξάμηνο 2011 η διαφορά ανάμεσα στους ήταν μια «ανάσα» με το Mega να έχει το 18,8% του κοινού και το ΑΝΤ1 το 17,8% , όπου και οι δύο σταθμοί είχαν τουλάχιστον νέο πρόγραμμα.

Το Star, ως το κανάλι που παίζει τις περισσότερες ταινίες ανέβηκε στην 3η θέση με 14,2% στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αφήνοντας τον Alpha τέταρτο με 13,3%. Ο Σκάι σταδιακά «χτίζει κοινό», με 7%, η ΝΕΤ είναι στο 5,2% και η ΕΤ1 στο 2,8%. Το λουκέτο στο Alter ήταν καθοριστικό αφού το κοινό του, 5,8% το α εξάμηνο του 2011 στα ίδια κοινά και 7,6% το 2010 κατευθύνθηκε στα άλλα κανάλια.

Το Mega κέρδισε καθαρά και τη μάχη του prime time (ηλικίες 15-44) με 27% το προηγούμενο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 17,2% του ΑΝΤ1, ο οποίος έχασε κατά κράτος τη μάχη. Το ίδιο διάστημα του 2011 είχε 18,9% και το mega 23,1%.

Το Star ανέβηκε στο 13,3%, ο Alpha υποχώρησε το 10,5% και η ΝΕΤ με 5,9% είναι ψηλότερα του Σκάι, ο οποίος όμως έφτασε στο 5,6%. Με 4% η ΕΤ1, ενώ τα ποσοστά του Alter για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν 3,7% και για το ίδιο διάστημα του 2011, 4,8% .

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/mega.html

Νέες κινητοποιήσεις στο “Κέρδος” και στο www.kerdos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 8 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουν να επιβληθούν μονομερώς στους εργαζόμενους νέοι όροι ατομικής σύμβασης, δυσμενέστεροι των όσων εφαρμόζονται. Οι Ενώσεις έχουν καταγγείλει στο ΣΕΠΕ τη μονομερή και αυθαίρετη μεταβολή, που επιχειρεί η εργοδοσία να επιβάλλει στις αποδοχές των εργαζομένων επικαλούμενη δήθεν τα όσα επιτάσσει ο ν.4046/2012.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές του Ιουλίου και του Αυγούστου, καθώς και τα επιδόματα πολυετίας και τις διαφορές κλιμακίων, οι οποίες παράνομα παρακρατήθηκαν από τη μισθοδοσία του Ιουνίου.

ΕΤΕΡΜΘ: συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Να ξηλώσουμε τα μνημόνια.

Να κάνουμε τους φόβους τους εφιάλτη.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην αφήσουμε τους δημίους του ΛΑΟΥ μας και τους υπευθύνους για την κατάντια της Ελλάδας να μας λένε τι θα κάνουμε και να παριστάνουν τους λύτες προβλημάτων, ενώ είναι αυτοί που τα δημιούργησαν.

Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην αποδόμηση της ζωής μας ΤΩΡΑ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640, ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

«Και η Αριστερά, εκδότης είναι»

Το 1989 το μεγάλο αίτημα ήταν να υπάρξει η «ελεύθερη τηλεόραση». Τώρα , ίσως να ακούγεται ο όρος μάλλον γραφικός , αλλά τα χρόνια εκείνα υπήρχε το κρατικό μονοπώλιο της ΕΡΤ από τη μια και από την άλλη η υπόσχεση της ιδιωτικής τηλεόρασης πως θα άλλαζε τη ζωή μας μια για πάντα. Τότε ο ενιαίος Συνασπισμός διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα του στη σύντομη πολιτική του διαδρομή. Συμμετέχοντας στη συγκυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ παρέδωσε, χωρίς όρους και κανόνες, την τηλεόραση στους εκδότες, οι οποίοι χωρίς να ελέγχονται από κανέναν, δημιούργησαν ένα ολιγοπώλιο που κρατάει 23 χρόνια στην Ελλάδα.

Η διάταξη «δώρο» ήταν στο άρθρο 4 του νόμου 1866/89 για την «άδεια μη κρατικής τηλεοράσεως: «Μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας συνεκτιμώνται η πληρότητα και η ποιότητα του προγράμματος και η εμπειρία και παράδοση των μετόχων της εταιρείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως επίσης και η ιδιότητα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης».

Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε, ενάντια στο νόμο για την ιδιωτική τηλεόραση προήλθε από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΗΑΝΑ, με μια συγκλονιστική ομιλία τη Βουλή , στις 14 Σεπτεμβρίου 1989 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου καταψήφισε τον νόμο λέγοντας: «Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, ό,τι και να κάνετε σ΄ αυτό το άρθρο, όπως και να το τροποποιήσετε, που δεν το τολμάτε, όπως και να αξιώσετε σύμφωνη γνώμη, που δεν θα την αξιώσετε η κυβέρνηση θα δώσει τις άδειες. ένας τρόπος και μόνον υπάρχει, να παρέμβει η Βουλή και να μη δοθούν οι άδειες σε ανθρώπους επικίνδυνους, να ψηφιστεί η διάταξη κατά την οποία απαγορεύεται στους εκδότες να χορηγούνται οι άδειες»

Τη θέση του Συνασπισμού είχε εκφράσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου ο τότε βουλευτής του Συνασπισμού, Μίμης Ανδρουλάκης: «Και η Αριστερά εκδότης είναι», είχε πει εννοώντας ότι ο Συνασπισμός διέθετε τον Ριζοσπάστη , την Αυγή , τον 902 αριστερά στα FM , τον εκδοτικό Οίκο Σύγχρονη εποχή , την Πρώτη και τον Rock FM.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.