Ας τους αλλάξουμε! – Του Γιάννη Κουκουλά

4855743
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ας τους αλλάξουμε!

 

Του Γιάννη Κουκουλά*

 

Αυτές τις μέρες παρελαύνουν στις οθόνες μας και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς μια σειρά στελεχών κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά της ΝΔ για να μας διαφωτίσουν κυρίως για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Αντιπολίτευσης.    

Αυτά συμβαίνουν βέβαια στο πλαίσιο της άοκνης προσπάθειας  των κρατικών και ιδιωτικών σταθμών για   την σε βάθος αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη,  τρομάρα μας!

Γινόμαστε λοιπόν μάρτυρες καθημερινά βαθυστόχαστων πολιτικών αναλύσεων, για το ποιος  φταίει για την καταβαράθρωση της (πρώτης φοράς) Αριστερά.

Ο Κασσελάκης ; O Τσίπρας; O Πολάκης; Είναι τώρα το ΠΑΣΟΚ Αξιωματική Αντιπολίτευση ;

Διανθισμένα όλα αυτά με ειρωνικά σχόλια. Και το μενού συμπληρώνεται από το περίλυπο  ύφος  των στελεχών της Συμπολίτευσης που ανησυχούν (φαίνεται από τις θλιμμένες τους φάτσες) για την απουσία κραταιάς Αντιπολίτευσης που θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.                                               Αλλά μας μιλούν και για την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την ακριβή ενέργεια , την κάκιστη δημόσια υγεία , τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τον κακό μας τον καιρό εν γένει και φυσικά για το λαμπρό μέλλον, που μας επιφυλάσσει η πραγμάτωση των σχεδίων, της κάθε παράταξης, φτάνει να της δώσουμε την ευκαιρία.   Γεγονός είναι  εντέλει ότι όλοι είναι έτοιμοι να βελτιώσουν την καθημερινή μας αθλιότητα και αν αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα , φταίνε οι άλλοι, οι Απέναντι.

Ανάμεσα σ΄ αυτούς επαγγελματίες βουλευτές, που εκλέγονται για δεκαετίες, βουλευτές και στελέχη, που καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια  να θυμηθείς ποια ήταν η τελευταία επαγγελματική τους δραστηριότητα (αν υπήρξε ποτέ τέτοια), ποια ήταν η συμμετοχή τους σε αγώνες μεγάλους ή μικρούς, ποιο το πνευματικό τους έργο που θα δικαιολογούσε την χρησιμότητα της παρουσίας τους στην Βουλή.

Άνθρωποι που ήρθαν από το πουθενά και δεν έχουν εκτός από κενολογίες, να μας πουν τίποτα.  Ουτιδανοί!

Είναι και εκείνοι που αξιοποίησαν το όνομα του μπαμπά τους ή του παππού τους και οι επιτήδειοι που πουλάνε ακόμη και τις επιστολές του Κυρίου ημών , εγκυκλοπαίδειες ( τα λιγουρεύεστε, τα λιγουρεύεστε…) Χωρίς να αρνούμαι ότι αυτοί οι τελευταίοι προσθέτουν και ένα ιλαρό στοιχείο στην θλιβερή εικόνα.

 

Η αξιολόγηση αυτή από όσους γίνεται – γιατί πολλοί έχουν παραιτηθεί και από αυτήν την προσπάθεια – από μόνη της δεν έχει καμία αξία. Το να κάθεσαι στον καναπέ και να σχολιάζεις, δεν έχει  κανένα αποτέλεσμα. Ίσα ίσα όλοι οι προαναφερθέντες, ελπίζουν ότι με το θέαμα που προσφέρουν να μας καθηλώνουν όλο και περισσότερο στον καναπέ.

Υπήρχαν και υπάρχουν πάντα πολιτικοί, στελέχη κομμάτων, που η δράση τους , η ιστορία τους εγγυώνται την εντιμότητα των προθέσεών τους και ας μην συμφωνείς μαζί τους πολιτικά.

Η αριστερά κυρίως έχει να επιδείξει πολλούς, που  ρίσκαραν ακόμη και την ζωή τους για αυτά που πιστεύουν.

Ας μην μεμψιμοιρούμε για τους σκάρτους! Εμείς τους τοποθετήσαμε εκεί  που βρίσκονται .

Ας τους αλλάξουμε . Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Ας ψάξουμε στην δουλειά, τον συνάδελφο που μπαίνει μπροστά για να διεκδικήσει με κίνδυνο απόλυσης πολλές φορές!

Ας βρούμε  τον γιατρό, τον υγειονομικό, που μας φέρθηκε ανθρώπινα παρά την κούρασή του από τα εξαντλητικά ωράρια!

Ας βρούμε τον δάσκαλο που δίνει την ψυχή του για να μορφώσει τα παιδιά μας και δεν μπορεί να επιβιώσει με τον πενιχρό μισθό του!

Ας βρούμε τον διανοούμενο, που αγωνίζεται να παράγει έργο έξω από κυκλώματα!

Ας βρούμε τον γείτονα, τον Δημοτικό Σύμβουλο, που παλεύει για την πόλη μας!

Ας βρούμε τον καλλιτέχνη, που φροντίζει με την τέχνη του να ανεβαίνουμε λίγο ψηλότερα! βρούμ

Έτσι για να αναφέρουμε μερικούς μόνο, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άξιες γυναίκες και ικανοί άνδρες, που θα έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό, που θα φέρνουν μαζί και την πείρα τους, που θα μιλούν την γλώσσα μας, που θα μπορούμε να μοιραζόμαστε μαζί τους τα όνειρά μας!                                                                                                      Ας πετάξουμε τους Μαυρογιαλουρους , τους γόνους των “Μεγάλων” οικογενειών, τους ανεπάγγελτους κηφήνες, τα λαμόγια της πολιτικής, στα αζήτητα .

 

*Ο Γιάννης Κουκουλάς είναι καθηγητής Γερμανικών

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.