«ΕΦΥΓΕ» Ο Αγωνιστής του Αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος Βαγγέλης Τσεκούρας

Mail (4)
Facebook
Twitter
LinkedIn

“A glooming peace with it this morning brings

   The sun for sorrow will not show his head”

« Μια σκοτεινή γαλήνη τούτο το πρωϊνό φέρνει/ Ο ήλιος από θλίψη την κεφαλή του δεν θα δείξει»

 William Shakespeare

O Βαγγέλης Τσεκούρας γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας το 1953.Σπόύδασε στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και μετεκπαιδεύθηκε στη Σορβόννη. Συμμετείχε ενεργά στο Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα 1971-1974 και ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής Σχολής το Φεβρουάριο του 1973. Συνελήφθη από την ΕΣΑ τον Μάιο του 1973 και βασανίστηκε απάνθρωπα στο ΕΑΤ ΕΣΑ. Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος, Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Νομικός Σύμβουλος στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Νομικός Σύμβουλος στον ΕΦΕΤ, εργάσθηκε πάντα άοκνα με αυταπάρνηση και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος.

Ήταν παντρεμένος με την νηπιαγωγό Βαρβάρα Φατσικώστα με την οποία απέκτησε ένα μονάκριβο γιό, τον Κωνσταντίνο. «΄Εφυγε» μετά από επώδυνη ασθένεια στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 στην  Αθήνα.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά στις 11 π.μ. Στους πολυαγαπημένους του Βαρβάρα και Κωνσταντίνο, στους οικείους και τους φίλους του θερμά συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μας.

Οι συναγωνίστριες και οι συναγωνιστές του

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.