65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Έναρξη 31 Οκτωβρίου. Ολύμπιον

Thumbnail (5)
Facebook
Twitter
LinkedIn

65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Έναρξη 31 Οκτωβρίου. Ολύμπιον

Της Τίνας Πανώριου

“Maria”

Η νέα ταινία του σπουδαίου χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν, με τίτλο Maria και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  που αρχίζει στις  31 του μήνα στην γιορτινή συμπρωτεύουσα.

Στην ταινία Maria του Πάμπλο Λαραΐν, η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί είναι η Μαρία Κάλλας, η πιο εμβληματική ερμηνεύτρια του 20ού αιώνα. Η ταινία ακολουθεί την Ελληνίδα ντίβα την περίοδο που αποσύρεται στο Παρίσι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή.

Thumbnail (6)

Έχοντας στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες της Μαρίας Κάλλας, η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του Πάμπλο Λαραΐν, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Jackie (για την Τζάκι Κένεντι) και το Spencer (για την πριγκίπισσα Νταϊάνα).

Διανθισμένο με τις μαγευτικές όπερες που ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Κάλλας, άλλα και με αναδρομές στα πιο κομβικά επεισόδια της ταραχώδους ζωής της, από τα βασανιστικά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τη θυελλώδη σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση, το Maria ρίχνει φως στα  σκοτάδια της ψυχής της ντίβας με το άδοξο τέλος

Τελετή λήξης του 65ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

10 Νοεμβρίου. Ολύμπιον

“The End”

Στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ  Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Τζόσουα Οπενχάιμερ για να παρουσιάσει την ταινία του, με τίτλο The End, στην οποία πρωταγωνιστούν η Τίλντα Σουίντον και ο Μάικλ Σάνον.

Το The End είναι ένα μετα – αποκαλυπτικό μιούζικαλ για το τέλος του κόσμου, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τη χρυσή εποχή του είδους. Μια ευρηματική και αντισυμβατική ταινία από τον Τζόσουα Οπενχάιμερ, που σκιαγραφεί μια προκλητική παραλλαγή ορισμένων από τις θεματικές που τον έχουν απασχολήσει στα αριστουργηματικά ντοκιμαντέρ The Act of Killing (2012) και The Look of Silence (2014).

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.