Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επίσημος προσκεκλημένος του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα θα παραστεί σε σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια και θα είναι ο «κύριος προσκεκλημένος» του Σι σε στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν θα βρίσκεται στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας, από σήμερα 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ, λέγοντας ότι ένα τετραήμερο ταξίδι αυτού του είδους είναι πολύ σπάνιο για τον Ρώσο ηγέτη.
Ο Πούτιν θα παραστεί ως «ο κύριος προσκεκλημένος» και θα καθίσει στα δεξιά του Σι, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας θα καθίσει στα αριστερά του Σι.
Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσης μια σειρά από διμερείς συναντήσεις με άλλους παγκόσμιους ηγέτες που βρίσκονται στην Κίνα ταυτόχρονα, δήλωσε ο Ουσακόφ
Μεταξύ των ηγετών αυτών θα είναι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.






