![]()
Της Τίνας Πανώριου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτορεπορτάζ της Αθήνας, επιστρέφει δυναμικά με την υποστήριξη της ΔΕΗ.
Ιανουάριος – Αύγουστος 2026
Το Athens Photo World (APW), το Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς για τη σύγχρονη φωτογραφία στην Ελλάδα, επιστρέφει για όγδοη χρονιά!
Από το 2019 έως σήμερα, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες έχουν παρακολουθήσει εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και ψηφιακές προβολές του APW σε εμβληματικούς και πολυσύχναστους χώρους της Αθήνας, φέρνοντας το ευρύ κοινό σε άμεση επαφή με τη δύναμη της εικόνας και της δημοσιογραφικής φωτογραφίας.
Μετά τις επιτυχημένες υπαίθριες εκθέσεις του Athens Photo World 2025 στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, άνοιξε και φέτος ο διαγωνισμός για τα Βραβεία Athens Photo World, συνεχίζοντας τον βασικό στόχο του φεστιβάλ: την ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.
Το Athens Photo World, αναβαθμίζοντας όλες τις δράσεις του και προσθέτοντας νέες συνεργασίες στην όγδοη έκδοσή του, συνεχίζει τις επιτυχημένες, αναγνωρίσιμες και με μεγάλη επισκεψιμότητα εκδηλώσεις του. Κεντρική του προτεραιότητα παραμένει η άμεση επαφή των κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας με το φωτορεπορτάζ, μέσα από τη γνωριμία του με το αντιπροσωπευτικότερο έργο καταξιωμένων φωτογράφων από όλο τον κόσμο.



















