Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άλκης Ρήγος. Ένας άνθρωπος που αφησε βαθύ χνάρι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και στην Αριστερά στην οποία στρατεύτηκε σε όλη του τη ζωή.
Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από τη διαρκή στράτευση στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, ενώ μετά τη Μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των πανεπιστημιακών, παρεμβαίνοντας συστηματικά στον δημόσιο διάλογο για την παιδεία και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Η πολυσχιδής δράση του τον έφερε στην προεδρία της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, ενώ υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργό μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», παραμένοντας πάντα στην πρώτη γραμμή της παραγωγής πολιτικής σκέψης.
Ο Πρόεδρος του Σύριζα Σωκράτης Φάμελλος αποχαιρέτησε τον Αλκη Ρήγο
«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ τον Άλκη Ρήγο, έναν πολιτικό διανοούμενο που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενεργό δράση και στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο, αλλά και στην πολιτική επιστήμη.
Η δράση του στον αντιδικτατορικό αγώνα, η πανεπιστημιακή του διαδρομή, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ενασχόλησή του με τα κοινά και τον συνδικαλισμό, το έργο του στην ΑΥΓΗ και στο ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς” αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλε καθοριστικά στον προοδευτικό διάλογο και στο ρεύμα της κομμουνιστικής ανανέωσης στη χώρα μας.















