Σοφία Γεωργαντζή “Ζωγραφίζω όνειρα”

Georgantzi_cd_exofillo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Η Σοφία Γεωργαντζή γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη .  Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Φοιτήτρια ακόμα πρωτοεμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης.

Δίπλα στον Αγάθωνα Ιακωβίδη θητεύει στο Ρεμπέτικο και  παραδοσιακό τραγούδι. Τραγουδά επίσης δίπλα στον Μανόλη Μητσιά  και συμμετέχει σε παράσταση με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Το 2008 συναντιέται με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη (στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον κιθαρίστα-συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο) και μαζί περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Τον Δεκέμβρη του 2009 κάνει το ντεμπούτο της στη δισκογραφία, συμμετέχοντας δημιουργικά(υπογράφει το στίχο και τη μουσική σε τέσσερα τραγούδια, μεταξύ αυτών και το ομότιτλο) στο δίσκο του Δημήτρη Ζερβουδάκη με τίτλο “Πως να αναπνεύσω”. Στον ίδιο δίσκο τραγουδά σε τέσσερα τραγούδια υπηρετώντας τα με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της.

Η γυναικεία προσέγγιση στη τραγουδοποιεία συνεχίζεται με την νέα δημιουργό να καταθέτει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική

sofia

 δουλειά το 2011 η οποία έχει έντεκα καινούργια τραγούδια με τίτλο “ Ζωγραφίζω όνειρα” . Τραγούδια που δεν φοβούνται να “σταθούν” και να πάρουν θέση στα πράγματα, όπως ο “Άνεργος” (Το τραγούδι του Τάκη), ο “Πανικός” ή τα “Ηλεκτροφόρα καλώδια”. Τραγούδια όπως το “ Βάστα” υμνούν τον νικητή Έρωτα ενώ απαλύνουν τις χαρακιές του.Το ομότιτλο τραγούδι αποτελεί ένα πραγματικό δείγμα οικουμενικότητας, στην προσπάθεια της δημιουργού και τις παρέας της. Με βασικά εφόδια,αιχμές, τα β

υζαντινά φωνητικά και την Κρητική λύρα, προλογίζει και ανοίγει επάξια μια δουλειά που αξίζει να ακούσετε.

Οι στίχοι η μουσική και η ερμηνεία είναι της Σοφίας Γεωργαντζή. Το   εταιρία παραγωγής στο δεύτερο χρόνο της ζωής της, υπογράφει την παραγωγή δια χειρός του  Δημήτρη Ζερβουδάκη .Ο ίδιος επίσης  κάνει  φωνητικά και ερμηνεύει ένα τραγούδι σε αυτή την δισκογραφική δουλειά. Ενορχηστρωτικά το “Ζωγραφίζω όνειρα” είναι πολύ καλό και οι μουσικοί που συμμετέχουν έκαναν εξαιρετικά την δουλειά τους.

Να ευχηθώ καλή ακρόαση σε σας και καλή επιτυχία στην Σοφία Γεωργαντζή.

{youtube}hVc8PBXt69c{/youtube}


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.