Με το «Εννέα και Πέντε» ξύπνησαν οι ελπίδες μας – Επίσημη Πρεμιέρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Της Λαμπριάνας Κυριακού

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη – δεν την θέλουμε» φωνάζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επι σκηνής «απαιτούμε δικαιοσύνη»

Και παρακινεί τον κόσμο  να σηκωθεί και να τραγουδήσει μαζί τους «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσυ δοξαστική, μη παρακαλώ σας μην, μην λησμονάτε τη χώρα μου»

Με τους εμβληματικούς στίχους του Οδυσσέα Ελύτη σε  μουσική Μίκη Θεοδωράκη, έκλεισε μια ακόμη βραδιά στο Θέατρο Διάνα, γεμίζοντας τις αποσκευές με χιλιάδες αναμνήσεις.


Με  αρχηγούς  τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι αρχίζει,   με μια σειρά τραγουδιών,  που κάποια καταγράφουν 40 χρόνια συμπόρευσης με την ιστορία της χώρας μας, κάποια άλλα ανταμώνουν   τα όνειρα μας, τους χαμένους έρωτες και την πικρή αλήθεια της δικτατορίας του Εγώ μας.

Το τραίνο των 9:05 έχει καθυστέρηση.  Μια μπάντα 8 μουσικών που θα ταξίδευε στην επαρχία για συναυλίες… συναντά τυχαία τον μουσικό παραγωγό Οδυσσέα Ιωάννου. Με   ένα γράμμα στο πατέρα να τους  καθοδηγεί, ξεδιπλώνει ο καθένας το δικό του πραγματικό  εαυτό.   Έτσι η αναμονή γεμίζει τραγούδια.


Η μουσικοθεατρική παράσταση «Εννέα και Πέντε» σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη – μετά την περυσινή επιτυχία που δέχθηκε –  θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά φέτος, στο θέατρο Διάνα δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ταξιδέψει για περισσότερο από δυο ώρες, στο αέναο ταξίδι  των ψευδαισθήσεων μας.  Από το «Ποιος τη Ζωή μου ποιος την κυνηγά» στον «Αμλετ της Σελήνης», από το «Σ΄ακολουθώ» στο «Θα κοιμηθούμε αγκαλιά», από το «Ημερολόγιο» στο «Μαμά», από το «Τραγούδι της Ξενιτειάς» στα «Λιανοτράγουδα».

Από  την Δικτατορία στην εισβολή στη Κύπρο.

Από τα ψέματα στην αλήθεια.

Χθες – Δευτέρα 23 /11 – στο σταθμό του τραίνου, του Θεάτρου Διάνα, βρέθηκαν πολλοί φίλοι, από το καλλιτεχνικό – θεατρικό και δημοσιογραφικό χώρο, για να στηρίξουν αλλά και να «γευτούν» αυτή τη μουσικοθεατρική δουλειά.


Είδαμε τους: Θάνο Μικρούτσικο, Λάκης Παπαδόπουλος,  Γιάννης Κούτρας, Χρύσα Ρώπα, Νικολέττα Βλαβιανού, Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, θέμη Καραμουρατίδη, Μαίρη Ραζή, Ελένη Καρακάση, Ευαγγελία Μουμούρη, Βίβιαν Κοντομάρη, Κέλλυ Σταμουλάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Βουτσά, Πέτρο Ξεκούκη, Εφη Παπαθεοδώρου, θεοδωρή Κατσαφάδο, Τάσο  Ιορδανιδη, Θάλεια Ματίκα, Κατερίνα Λέχου, Σπύρο Μπιμπίλα, Δημήτρη Γιώτη, Κώστα Θωμαίδη…


ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ:

Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος

Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου

Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Μάξιμος Δράκος

Τύμπανα – κρουστά: Στέφανος Δημητρίου

Βιολί – μαντολίνο – φωνητικά: Μαίρη Μπρόζη

Κιθάρες –πνευστά – φωνητικά: Γιάννης Αυγέρης

Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

Ηχοληψία: Αλέκος Μπίτος

Video design: grou3

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.