Στο Κατάρ Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

vangelis_6
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ο Εμίρης του Κατάρ καλεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “avecnews” ο βραβευμένος με Όσκαρ Έλληνας δημιουργός  βρίσκεται από προχθές στο Κατάρ

για να προετοιμάσει το μουσικό θέαμα , που θα παρουσιάσει , και θεωρείται  το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός  για τους Καταριανούς , αλλά και για τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκεί. Την πρόσκληση δέχθηκε από τον του Εμίρη του ανεξάρτητου Εμιράτου της Μέσης Ανατολής Σεϊχη Μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι.

Τον Βαγγέλη Παπαθανασίου περιμένουν πολλές και υπερεντατικές πρόβες, αφού για τις ανάγκες της μουσικής παράστασης, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 δεκεμβρίου,  είναι υποχρεωμένος να συντονίσει ορχήστρα αποτελούμενη από 300 μέλη. Θα πλαισιωθεί από Έλληνες και ξένους μουσικούς  στην πλειοψηφία της αποτελούμενη από μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρα του Κατάρ  που αντιπροσωπεύεται από 33 εθνικότητες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη  σαιζόν 2011-2012 στην θέση του μουσικού διευθυντή της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ θα έχει Έλληνας. Για τον αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου ο λόγος, ο οποίος και επελέγη ύστερα από μυστική ψηφοφορία των μουσικών.

Πριν φύγει από την Ελλάδα ο Βαγγέλης Παπαθανασίου αναζήτησε τον  καλύτερο Έλληνα ρυθμικό κιθαρίστα  Αργύρη Κουλούρη – Silver . Ο Κουλούρης, που διέπρεψε και ως lead με το σόλο του  στο “Do  it”  από το “666”  Aphrodite΄ς Child , ακολούθησε  τον Vangeli ΄ς σε αυτή τη μουσική περιπέτεια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.