Τζανακόπουλος: Δεν επηρεαζόμαστε από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με επίθεση στη ΝΔ ξεκίνησε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος, την πρώτη ενημέρωση προς τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο για τη χώρα» το σχέδιο της ΝΔ. Όπως σημείωσε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Στόχος της, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, καθώς το πρόγραμμά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας

«Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της κρίσης» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο ζήτημα με τον Νίκο Φίλη τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική αποφασίζεται συλλογικά. «Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να επιλέγει τα κατάλληλα πρόσωπα. Το ποιος και πότε θα ανοίγει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης… Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος, όπως και κανείς υπουργός δεν είναι μαθητής… Δεν βαραίνουν στην κρίση του πρωθυπουργού πιέσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το ταξίδι του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για ανύπαρκτο θέμα.

«Η ΝΔ, αν θέλει να ασχοληθεί με σκάνδαλα, θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με το σκάνδαλο της Siemens και όχι με τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω ότι ο κ. Παππάς δεν έχει δάνεια απλήρωτα στο όνομά του».

Ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερη προτεραιότητα η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τρίτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ως τέταρτη προτεραιότητα τη διαρκή ενασχόληση και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Παράλληλα, μίλησε για τη «διαρκή προσπάθεια» της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεσμευόμενη από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και με διάθεση συναίνεσης.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία διάθεση για υποχωρήσεις ως προς τον κεντρικό στόχο μας, δηλαδή την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που είναι άλλωστε και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνησή μας τον Σεπτέμβριο του 2015».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup «μας δίνει ακόμα ένα λόγο να είμαστε αισιόδοξοι», προσθέτοντας πως «είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ουσιαστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωζώνη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα».

«Το αποδεικνύει άλλωστε και η δέσμευση του ESM, που διά στόματος του επικεφαλής του, κ. Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη για αποφάσεις, όπως άλλωστε ορίζουν οι κοινές μας δεσμεύσεις».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας είπε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τον επιτυχημένο δρόμο της πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής».

«Η Ελλάδα έχει πάψει πλέον να είναι παρίας και πλέον συνιστά έναν από τους κεντρικούς παίκτες στην ευρύτερη γεωπολιτική σκακιέρα», επισήμανε.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι αυτή «είναι ένα ακόμα μήνυμα-βήμα στήριξης στην προσπάθεια της χώρας αφενός μεν να βγει από την ατραπό της κρίσης και αφετέρου να συνεχίσει να παίζει ένα σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.