Βρεφικό Θέατρο: «Κάτι Σαν κήπος» – «Καληνύχτα Μέρα»

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Οδός Μαυρομιχάλη 134, στο ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Καμιά σχέση με τον έντονο ρυθμό των  Εξαρχείων.  Ηρεμία, σινεμά, ταβέρνες και το Studio Μαυρομιχάλη.

Εκεί όπου κάθε Σάββατο και Κυριακή, παίζονται οι  δυο  βρεφικές παραστάσεις της ομάδας Artika. «Κάτι  σαν κήπος» και «Καληνύχτα Μέρα»

Να μια καλή πρόταση,  για τις μέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Συγκεκριμένα το  «Κάτι σαν Κήπος» θα συνεχίσει να παίζεται τα Σάββατα (23/12 – 30/12) ενώ το «Καληνύχτα Μέρα» τις δυο παραμονές δεν θα παίξει, αλλά θα παίξει την Τρίτη 26/12/2017.

Ωστόσο το θέατρο, είναι η καλύτερη εκπαιδευτική βόλτα για το βρέφος και το παιδί.


“Κάτι Σαν Κήπος”

Η παράσταση «Κάτι σαν κήπος» είναι η καινούργια παραγωγή της ομάδας που παίζεται με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Έχει διάρκεια 35 λεπτών.  Ο χώρος διαμορφώνεται με βάσεις τις ανάγκες των παιδιών, αφού  μπαίνουν μεγάλα μαξιλάρια που κάθεται το παιδί με τους γονείς του, για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Η Ιδέα και η σκηνοθεσία είναι της Μαριλένας Τριανταφυλλίδου. Όπως λέει στο aVecnews.gr «Το «Κάτι σαν κήπος» είναι μία θεατρική παράσταση με χορό και μουσική και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1 εώς 5 ετών.  Όπως λέει και ο τίτλος του η παράσταση εκτυλίσσεται μέσα σε έναν κήπο ο οποίος γεννιέται και ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας. Εξ ου και το «κάτι» σαν κήπος.»

Ενώ συμπληρώνει: «Ο στόχος μας είναι μέσα από αυτή την παράσταση να προτείνουμε ένα τρόπο ζωής περισσότερο ποιητικό και ευφάνταστο, κάτι που πιστεύω ότι χρειαζόμαστε στη σύγχρονη πραγματικότητα προκειμένου να αντιρροπήσουμε την πεζή και δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε.»

Ιστορία:

«Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο, ένα κήπο που δημιουργείται, γεννιέται, ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας!

Να πλυθώ! Άκου πώς κάνει ο ήχος του νερού όταν πέφτει πάνω μου! Κοίτα, ένα σύννεφο, άσπρο σα μαξιλάρι. Πόσο θα ‘θελα να το πιάσω!

Ένας κήπος γεμάτος μεταμορφώσεις, η βροχή που γίνεται ποτάμι, το ξύλο που γίνεται καράβι, το φύλλο που γίνεται πιάτο, το χώμα που γίνεται πύργος.

Ώρα για φαγητό! Και μετά;

Η παράσταση τελειώνει αλλά η ιστορία συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.


Συντελεστές παράστασης

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά: Νατάσα Ευσταθιάδη

Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου,

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης,

Ερμηνεία: Καραχάλιου Κλεονίκη, Βασίλης Καζής.


“Καληνύχτα Μέρα”

Το «Καληνύχτα Μέρα», παίζεται τις Κυριακές στις 5:30. Διανύει τον 5ο χρόνο του, είναι επίσης διάρκειας 35 λεπτών. Η ιστορία του είναι διαφορετική.

Δυο μικρά κορίτσια. «Σσσσςςςς, κοιμήσου» λέει το  ένα στο άλλο και σκεπάζονται με ένα μεγάλο πάπλωμα, που είναι απλωμένο σε όλη την σκηνή. Αλλά  δεν θέλουν να κοιμηθούν, θέλουν να παίξουν και να μοιραστούν τα όσα θαυμαστά συνάντησαν μέσα στη μέρα τους μέχρι να κουραστούν και να παραδοθούν στον ήχο ενός γλυκού νανουρίσματος.


Έγραψαν  για την παράσταση:

Ως εκπαιδευτικός και επιστήμονας που ασχολείται με το θέατρο και την παιδαγωγική του διάσταση χαίρομαι που το βρεφικό θέατρο έχει αρχίσει να κατακτά τη δική του θέση στην Ελλάδα. Στην Ιταλία και στην Αγγλία ανθεί τις τελευταίες δεκαετίες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Texnes–plus.gr  – Σπυριδούλα Μπιρμπίλη

Μια παράσταση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Από το φως στο «σκοτάδι»    Μικροί διάλογοι, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, μουσική αγγελική, έως χαλαρωτική. Ένα παιχνίδι ήχων εξελίσσεται. Τι όμορφος ο ήχος των κυμάτων, κατάλληλος για την ανάπτυξη της ακοής και την αυτοσυγκέντρωση. Αντικείμενα σε κίνηση.  Τα παιδιά συμμετέχουν, απαντάνε, μιμούνται τις ηθοποιούς και ναι τραγουδάνε το τραγούδι της παράστασης.

aVecnews.gr –  Λ. Κυριακού

Πάντα, «χρυσό κλειδί» στις παιδικές θεατρικές παραστάσεις – όχι μόνο τις βρεφικές- αποτελεί η κατάλληλη ενίσχυση του οικογενειακού περιβάλλοντος πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της παράστασης. Κάπως έτσι εξηγείται το πώς υπάρχουν μωρά που ήδη από 6 ή 8 μηνών με κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση μια σύντομη σε διάρκεια βρεφική παράσταση, ενώ παιδιά ενός ή και δύο ετών χωρίς ενίσχυση, με δυσκολία θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση. Τολμήστε να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας, η εμπειρία αυτή είναι θα είναι πολύτιμη για όλους.

Tospisto.net – Γεωργία Οικονόμου


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη/Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρια Μπαχά

Μουσική: Βασίλης Καζής (Νανούρισμα)

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης


Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Καραχάλιου Κλεονίκη, Κλαμπάτσα Νάνσυ


Studio Μαυρομιχάλη

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα Τηλ. κρατήσεων: 210 6453330 email: info@studiomavromihali.gr


Τιμές εισιτηρίων:

10 ευρώ : κανονικό

8 ευρώ : μειωμένο + ομάδες

5 ευρώ : ανέργων


Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία 6908881527.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.