Η συγκινητική κινητοποίηση των Ελληνοκυπρίων

Facebook
Twitter
LinkedIn

επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Ο Κυπριακός Ελληνισμός γνωρίζει από τραγωδίες, γνωρίζει από αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Το απέδειξε ακόμα μια φορά, με την άμεση κινητοποίηση του, στις πληγείσες περιοχές αλλά και την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους  πυρόπληκτους κατοίκους Ραφήνας, Μάτι, και  Βουτζα.

 

Από το πρωί της 23 Ιουλίου, στην Ελλάδα είχαν  αποσταλεί από την Κύπρο, 60 στελέχη της πυροσβεστικής, 2 εξειδικευμένοι νοσηλευτές,  2 διασώστες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων καθώς και 2 πυροσβεστικά οχήματα.


Η Κυπριακή Δημοκρατία άνοιξε λογαριασμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κατέθεσε οικονομική βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, με το όνομα Support to affected victims of the Greek fires, μετά από υπουργική απόφαση η Κυπριακή κυβέρνηση άνοιξε ειδικό λογαριασμό, με σκοπό την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

IBAN:CY80 0010 0001 0000 0000 0600 1022.



200 χιλιάδες  ευρώ έδωσαν οι Κύπριοι τηλεθεατές μέσω της εκπομπής του Alpha Κύπρου “Mε αγάπη για την Ελλάδα” για βοήθεια των πυρόπληκτων.

Ο μη κυβερνητικός οργανισμός Reaction Cyprus, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, ήταν σε διαρκή επικοινωνία, με τους κρατικούς φορείς της χώρας μας, για να προγραμματίσει την μακροπρόθεσμη βοήθεια, των επόμενων ημερών.

  • Η Άμεση ανταπόκριση των Κυπρίων, από κάθε γωνιά του νησιού, για την  συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τα επόμενα 24ωρα, είχαν αναχωρήσει από την μεγαλόνησο, μεγάλες ποσότητες ιατρικού εξοπλισμού, φάρμακα και τρόφιμα.

Το Υπουργείο Υγείας αποστέλλει φαρμακευτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης στην Αθήνα, για την περίθαλψη όσων τραυματίστηκαν από τις πυρκαγιές στην Αθήνα.


Οικονομική βοήθεια ύψους €40 χιλιάδες ευρώ για τις ανάγκες που προκύπτουν από τις καταστροφές που επέφεραν οι πυρκαγιές της στην Αττική θα προσφέρει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός.

Εξαιρετικά σημαντική η Συνδρομή των Δήμων Γερίου και Ύψωνα σε συνεργασία με το Απολλώνιο Νοσοκομείο, για την ασφαλή αποστολή φαρμάκων και εξοπλισμού στις πληγείσες περιοχές.


  • Την προσπάθεια ανακούφισης των πυρόπληκτων  συνανθρώπων μας στην Αττική, ενισχύει  και η τηλεόραση Σίγμα και το διαδικτυακό Sigmalive.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα αποσταλούν με το πρώτο φως της Παρασκευής, στην Ελλάδα, για άμεση βοήθεια προς του πυρόπληκτους.

Το ποσόν των 5.000 ευρώ, θα καταβάλει το ΑΚΕΛ, στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση για την στήριξη των πυρόπληκτων.

Στην Παγκύπρια αυτή κινητοποίηση, συνεισέφεραν στη συγκέντρωση  ειδών  πρώτης ανάγκης, η ΕΔΟΝ αλλά και η ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.

    Επίσης Οι «Shriners International» σε συνεργασία με το Alasia Shrine Club of Cyprus και το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη έχουν έρθει σε επαφή με αντίστοιχες εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και έχουν εκφράσει την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν περιπτώσεις παιδιών με σοβαρά εγκαύματα. Τα νοσοκομεία Shriners  διαθέτουν υψηλού επιπέδου ειδικές μονάδες για αντιμετώπιση εγκαυμάτων σε παιδιά και είναι έτοιμα να δεχτούν παιδιά από την Ελλάδα.  Επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 00357 22 44 53 67.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.