Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με έξι νεκρους , 138 τραυματίες, αλλά και αγνοούμενους, άφησε πισω της  η σφοδρότατη κακοκαιρία στη Χαλκιδική .Τεράστιες καταστροφές, με τον νομό να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Στη Νέα Πλαγιά Χαλκιδικής υπάρχουν δύο νεκροί και ένας τραυματίας από πτώση στέγης σε ταβέρνα, λόγω της σφοδρότατης καταιγίδας που έπληξε την κεντρική Μακεδονία πριν από λίγο. Οι άλλοι δύο θάνατοι συνέβησαν κοντά στο «Ποτίδαια Παλάς» από πτώση δέντρου, ενώ υπάρχουν άλλοι δύο νεκροί στην Σωζόπολη Χαλκιδικής, από ανατροπή τροχόσπιτου λόγω του αέρα! Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με το voria.gr, νεκρή στην Νέα Πλαγιά, είναι μια Ρουμάνα υπήκοος, όπως και ένας 8χρονο παιδί (φέρεται να είναι γιος της, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία) που άφησε την τελευταία του πνοή ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο, ενώ στη Νέα Ποτίδαια αναφέρουν πως τα θύματα είναι ένας πατέρας 39 ετών από την Ρωσία και το 2 χρονών παιδί του.

Στο τροχόσπιτο ένα ζευγάρι έχασε τη ζωή του, ενώ έχει χρειαστεί να απεγκλωβιστούν πάνω από 20 άτομα στην περιοχή. Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους στην περιοχή, κοντά στη θάλασσα, ενώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε αρκετούς Δήμους.
αργά τα ξημερώματα της Πέμπτης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, ανέφερε στην ΕΡΤ πως υπάρχουν πληροφορίες και για έβδομο θύμα. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν, την ώρα που πάνω από 140 πυροσβέστες είναι επί ποδός, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που είτε έχουν τραυματιστεί, είτε είναι τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες και τις καταστροφές.

Ο αέρας έκανε πολύ δύσκολη την κατάσταση και είναι χαρακτηριστικό ότι ξηλώθηκε μέχρι και οροφή ενός βενζινάδικου στην Ποτίδαια.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.