Η μείωση του κόστους για νέες προσλήψεις σε επιχειρήσεις και γενικά για την ασφάλιση προσωπικού, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.
Xθες και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι θα μειωθεί το κόστος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει άμεσα από τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν από κοινού σε μία συμφωνία κυρίων με στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα μέσω της μείωσης εισφορών και φόρων και οι επιχειρήσεις με την σειρά τους θα δεσμευτούν για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και για την πιστή τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων.Η κυβέρνηση θα προσφέρει χαμηλότερο κόστος για την πρόσληψη νέου προσωπικού μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και της παρακράτησης φόρου στους μισθωτούς.
Αυτά «δίνει» ο Μητσοτάκης στις επιχειρήσεις
Πιο συγκεκριμένα θα προβλέπεται μείωσης κατά 45% στην φορολογία σε διάστημα μιας διετίας τόσο στα κέρδη προ φόρων όσο και στα διανεμόμενα κέρδη.
Λιγότερη γραφειοκρατία και στο «εργασιακό μέτωπο» (σ.σ. ήδη καταργήθηκε η διάταξη για τις αιτιολογημένες απολύσεις στις επιχειρήσεις) αλλά και για την πραγματοποίηση επενδύσεων.
Λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές για τους μετόχους των εταιρειών και για τους εταίρους των προσωπικών επιχειρήσεων που «τολμούν» να εμφανίσουν τα πραγματικά τους κέρδη. Και σε αντάλλαγμα; Ηλεκτρονική τιμολόγηση, μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση, αύξηση φορολογητέας ύλης και περισσότερες (και καλύτερα αμειβόμενες) θέσεις εργασίας.
Τα… ανταλλάγματα από τις επιχειρήσεις
Το πακέτο αυτό θα προσφέρει η κυβέρνηση ως δέλεαρ στους επιχειρηματίες και θα παρουσιαστεί στην ΔΕΘ. Όμως θα ζητήσει και αντάλλαγμα. Και τι είναι αυτό;
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί:
Αύξηση των δηλωθέντων κερδών τόσο από τα νομικά πρόσωπα όσο και από τις προσωπικές εταιρείες. To 2018, τα κέρδη μετά βίας ξεπέρασαν τα 4 δις. ευρώ ενώ από το σύνολο των 250.000 νομικών προσώπων που υποβάλλουν φορολογική δήλωση, μόλις 50.000 εμφανίζουν σημαντικά κέρδη
Πηγή:Newsit