Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων 2011-2012

megaro_mousikis_athinon
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το πρόγραμμα του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών αποτελείται από δεκαεννέα θεματικές ενότητες με την κλασική μουσική να κυριαρχεί. Επίσης παραδοσιακή, έντεχνη και τζαζ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του μαζί με εκδηλώσεις παραστάσεις θεάτρου, του χορού αλλά και των εικαστικών.


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών 2011-2012 σε PDF (500kb)


Στην ανάδειξη του πολιτισμού και του κυριαρχικού ρόλου που αυτός πρέπει να διαδραματίζει, θα προσπαθήσει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, το Μέγαρο Μουσικής, παρά τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, προσβλέποντας σε μια άλλη μέρα για τον τόπο μας.


Ενταγμένο στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη, σε όλη την εικοσαετή πορεία του, το Μέγαρο δεν έπαψε να μετέχει ενεργά στα διεθνή πολιτιστικά πράγματα, φιλοξενώντας καλλιτέχνες που βρίσκονται στην απόλυτη ακμή τους, αλλά και εγκαινιάζοντας και ενισχύοντας συνεργασίες με μεγάλα πολιτιστικά κέντρα του εξωτερικού, όπως το Θέατρο της Σκάλα του Μιλάνου και το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης. Έχοντας πρωταρχικό του στόχο, τη στήριξη της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και των συντελεστών της, το Μέγαρο προέβη στις συνεργασίες αυτές με απαραίτητη προϋπόθεση την αρχή της αμοιβαιότητας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, μετά από ακροάσεις που ήδη έγιναν, έλληνες λυρικοί καλλιτέχνες θα περιληφθούν στις διανομές των δύο μεγάλων αυτών θεάτρων.


Στην Ελλάδα, το Μέγαρο διασυνδέεται με την πρωτεύουσα και τα αρχαία θέατρα της περιφέρειας. Η αρχή έγινε με την έναρξη της συνεργασίας με τον Δήμο της Αθήνας και την αναμετάδοση της ‘Τόσκα’ από την όπερα της Βαλένθια. Η συνέχεια περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην πόλη (που θα ανακοινωθούν προσεχώς) συναυλίες της Καμεράτα στον Παρνασσό αλλά και σε συνεργασία με το ‘Διάζωμα’ εκδηλώσεις στα Αρχαία Ωδεία της Μαρώνειας, τη Κω και της Μεσσήνης.


Όλες αυτές οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στην πολιτική του Μεγάρου για άνοιγμα στην πόλη, στη χώρα και τον κόσμο.


Στο κατώφλι της δεύτερης εικοσαετίας της ζωής του το Μέγαρο στεγάζει και φέτος σε δεκαεννέα θεματικούς κύκλους, υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικά γεγονότα. Η κλασική μουσική κυριαρχεί όπως είναι φυσικό, ενώ όλες οι εκφράσεις του ανεξάντλητου κόσμου της μουσικής, από την παραδοσιακή, την έντεχνη ή την τζαζ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του μαζί με εκδηλώσεις από τον χώρο του θεάτρου, του χορού αλλά και των εικαστικών. Η Σειρά Megaron Plus έχει ζωτικό χώρο στον προγραμματισμό του Μεγάρου (οι εκδηλώσεις του όπως και οι εικαστικές δραστηριότητες του προγράμματος θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο) ενώ το Μέγαρο θα συνεχίσει να φιλοξενεί συνέδρια ειδικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος αλλά και παραγωγές τρίτων φορέων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.