Σύσσωμη η Αντιπολίτευση άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού…

Tσίπρασ Γεννηματά Μητσοτάκης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για απουσία σχεδιασμού, ολιγωρία και προσπάθεια ωραιοποίησης της πραγματικότητας.

Κατέκριναν την κυβέρνηση ότι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, επέδειξε «χαλάρωση» και ότι δεν αξιοποίησε το διάστημα που η πανδημία ήταν σε ύφεση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  έκανε  έκκληση στα κόμματα να μην επιτρέψουν την «άγονη κομματική διαμάχη» και παρά τις διαφωνίες και επιφυλάξεις τους να συμφωνήσουν σε μια «ελάχιστη κοινή βάση» η οποία εδράζεται στις θέσεις των επιστημόνων και στην «κοινή λογική», ενώ καταφέρθηκε κατά των μικρών μειοψηφιών ανορθολογισμού που, όπως είπε, «συχνά αγγίζει τα όρια της παράνοιας».

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας και για τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης προτρέποντας τον κ. Μητσοτάκη να βγει να πει ότι «κάναμε κι ένα λάθος, ότι “δεν είμαι ο Μεσσίας, δεν είμαι ο Μωυσής”, να παραδεχθεί ότι τα προβλήματα υπάρχουν και να αναλάβει τις ευθύνες του»,

Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε τα πράγματα από την θετική επιτυχημένη ανταπόκριση στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο σημερινό «φιάσκο» εξαιτίας «των λαθών και των παραλείψεων, της έλλειψης σχεδιασμού και κυρίως της απαράδεκτης προσπάθειας να βγάλετε πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη», όπως είπε, σημειώνοντας ότι την αγωνία και την ανασφάλεια των πολιτών «δε μπορεί να την καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες – ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας»

.Δριμεία κριτική άσκησε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά καταλογίζοντας στον Μητσοτάκη «ωραιοποίηση» της κατάστασης και έλλειψη σχεδίου φτάνοντας στο σημείο, «να κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι όλοι μαζί κερδίσαμε το προηγούμενο διάστημα», όπως είπε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά τις δεσμεύσεις της δεν προχώρησε στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Έντονη κριτική άσκησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία.

Εντονη κριτική  άσκησε ο Πρόεδρος του ΄΄Μέρα 25”Γιάνης Βαρουφάκης και ο Πρόεδρος της ”Ελληνικής Λύσης”  Κυριάκος Βελλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.